Première Rafaël | Nederlands Film Festival 2018

Rafaël vertelt het waargebeurde verhaal van een Tunesische vluchteling die gescheiden werd van zijn Nederlandse echtgenote. De Nederlandse rode loper première vond plaats tijdens het Nederlands Film Festival. Harry Dzumhur en Sandro Algra waren aanwezig om de cast & crew te interviewen.

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nsir.

Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw. Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten.

Rafaël is geregisseerd door Ben Sombogaart op basis van een scenario door Tijs van Marle en Massimo Gaudiosso. De hoofdrollen worden gespeeld door Melody KlaverNabil Mallat, Mehdi Meskar, Medina Schuurman, Claude Musungayi, Sandro di Stefano, Antionio Scarpa.

Lees hier ook de ★★★★★-recensie door Harry Dzumhur.