Première | War for the Planet of the Apes (DAFR)

War for the Planet of the Apes is het afsluitende hoofdstuk van de Planet of the Apes prequel trilogie. De Nederlandse première vond plaats in de Vue in Hilversum. Veel BN’ers waren aanwezig op de rode loper. Wij waren daar ook bij. “Aan welke kant zou jij staan als de wereld vergaat?” en “Wat voor aap zou jij het liefst zijn?”. Bekijk hier het reportage.

Sandro Algra zag de volledige film en deelt hier zijn mening.

In War for the Planet of the Apes gaat het verhaal verder nadat Caesar en zijn apen in een dodelijk conflict met een leger van mensen onder leiding van een meedogenloze kolonel gedwongen. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste om zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en de kolonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat zowel het lot van hun soort, als dat van de planeet zal bepalen.

Het derde deel volgt op Rise of the Planet of the Apes (2011) en Dawn of the Planet of the Apes (2014). De regie ligt in handen van Matt Reeves (Cloverfield). Het scenario is geschreven door Mark Bomback en Reeves. De hoofdrollen zijn voor Woody Harrelson, Judy Greer, Andy Serkis, Steve Zahn en Max Lloyd-Jones.

Een YOUNG GUNS MEDIA productie
Gepresenteerd door: Sandro Algra en Martijn Pijnenburg
Montage: Sandro Algra
Uitvoerend producent: Glenn Abbink
Locatie: Vue, Hilversum
Datum: 11-07-2017

Interviews:
Rico Verhoeven
Omri Tindal
Vincent Vianen
Tom Afman
Luca Gilliot
Laurien Verstraten
Jayjay Boske
Iris Rulkens
Emmanuel Boafo
Anton de Bies
Dianne van de Eng
Andre Dongelmans