Premièredatum en trailer voor serie Black Narcissus

BBC en FX hebben een gloednieuwe trailer uitgebracht voor hun aanstaande driedelige serie-adaptatie van de bestseller uit 1939 van auteur Rumer Godden, getiteld Black Narcissus. De trailer is hieronder te bekijken en geeft ons een beter beeld van het psychologische drama. In de hoofdrollen zien we Gemma Arterton en de bekroonde veteraan-actrice Diana Rigg in een van haar laatste rollen. Alle drie de afleveringen staan gepland voor release op FX op maandag 23 november!

Serie Black Narcissus

De serie speelt zich af in Mopu, Himalaya 1934. Een afgelegen paleis op een klif dat ooit bekend stond als het ‘Huis van de vrouw’ heeft vele duistere geheimen. Wanneer de jonge nonnen van St. Faith daar een missie proberen te vestigen, ontwaken ze beklijvende mysteries en verboden verlangens die voorbestemd lijken om een ​​vreselijke tragedie te herhalen.

Tijdens de laatste jaren van de Britse overheersing in India leidt de ambitieuze jonge non zuster Clodagh een missie naar een afgelegen deel van de Himalaya. Het paleis van Mopu is geschonken door generaal Toda Rai, die hoopt dat de Sisters of St. Faith het ‘House of Women’ zullen verlossen van de ongelukkige herinneringen aan zijn overleden zus Srimati. Hoewel Clodagh de waarschuwingen van de agent van de generaal, meneer Dean, negeert, eisen isolement en ziekte al snel hun tol, waarbij de angstaanjagende atmosfeer van het paleis vooral de vluchtige zuster Ruth treft. Terwijl heden en verleden botsen, is de komst van de jonge generaal Dilip Rai de katalysator voor een explosie van onderdrukte verlangens die kan eindigen in een fatale confrontatie.De serie Black Narcissus heeft rollen voor Gemma Arterton als zuster Clodagh, Alessandro Nivola als meneer Dean, Aisling Franciosi als zuster Ruth, Diana Rigg als moeder Dorothea, Jim Broadbent als vader Roberts, Rosie Cavaliero als zuster Briony, Karen Bryson als zuster Philippa, Patsy Ferran als zuster Blanche, Nila Aalia als Angu Ayah, Kulvinder Ghir als generaal Toda Rai, Chaneil Kular als Dilip Rai, Dipika Kunwar als Kanchi, Gina McKee als zuster Adela, Soumil Malla als Joseph Anthony, Gianni Gonsalves als Srimati Rai.

Black Narcissus is geregisseerd door Charlotte Bruus Christensen naar een scenario dat is aangepast door Amanda Coe. Het is uitvoerend geproduceerd door Coe samen met Andrew Macdonald en Allon Reich van DNA TV. Het is een coproductie van FX Networks, FX Networks en BBC One met BBC’s Lucy Richer en Ayela Butt als uitvoerende producenten.

De roman uit 1939 werd voor het eerst verfilmd door regisseurs Michael Powell en Emeric Pressburger in 1947. Het had hoofdrollen voor Deborah Kerr, Kathleen Byron, Flora Robson en Jean Simmons. De film won twee Oscar Awards voor Beste Cinematografie en Beste Art Direction.

De reeks is te zien vanaf 23 november!

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter