Premièreverslag | De Zevende Hemel

Op 14 november vond de première plaats van de nieuwe Nederlandse film De Zevende Hemel in Carré te Amsterdam. Wij waren aanwezig om verslag te doen van dit evenement en sprak met de regisseur en castleden van de film.

Titel: De Zevende Hemel  
Regisseur:
Job Gosschalk
Cast: Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Halina Reijn, Ruben van der Meer, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Henriëtte Tol, Huub Stapel
Scenario: Job Gosschalk, Tijs van Marle, Elle van Rijn
Genre:
Drama, musical
Speelduur: 106 minuten
Te zien: 24 november in de bioscoop

De Zevende Hemel is een muzikale ode aan liefde en familie van topregisseur Job Gosschalk met liedjes van o.a. Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar. In de film ontmoeten we Maria Rossi, die samen met haar man Max het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel runt. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt, besluit ze de familie, haar kinderen met partners, weer eens samen te brengen. Echter staan oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant haar wens in de weg.

De Zevende Hemel heeft een grote ensemble cast, die bestaat uit Henriëtte Tol, Huub Stapel, Jan Kooijman, Thomas Acda, Halina Reijn, Noortje Herlaar, Tjitske Reidinga, Ruben van der Meer, Huub van der Lubbe, Guy Clemens, Roel Dirven, Daniel Cornelissen en Roosmarijn Luyten.

De regie is in handen van Job Gosschalk op basis van een scenario door Job Gosschalk, Tijs van Marle en Elle van Rijn. De film wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende Nederlandstalige liedjes, die vertolkt worden door de cast.

De film draait vanaf 24 november in de bioscoop.