Prequelserie Grease: Rise of the Pink Ladies van HBO Max naar Paramount+

Howel de studio al een prequel-film aan het ontwikkelen was voor de muzikale hit Grease uit 1978, heeft Paramount de in ontwikkeling zijnde prequel-serie Grease: Rydell High van HBO Max overgenomen, met plannen om deze uit te zenden op ViacomCBS’ aanstaande streamingplatform Paramount +. Dit meldt The Hollywood Reporter.

De serie had eerder als titel Grease: Rydell High, maar is omgedoopt tot Grease: Rise of the Pink Ladies. De reeks speelt zich af in de jaren 1950 en zal plaatsvinden in de tijd dat de Pink Ladies en de T-Birds nog steeds de school beheersen en richt zich op Sandy, Rizzo, Jan, Marty en Frenchy en hoe ze allemaal bij elkaar kwamen. De muzikale serie onderzoekt de groepsdruk van de middelbare school, de verschrikkingen van de puberteit en de achtbaan van het leven in Midden-Amerika.

Grease: Rise of the Pink Ladies

De muzikale serie wordt geïnspireerd door de film uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John. De serie speelt zich af in de jaren 1950, wanneer de Pink Ladies en de T-Birds nog steeds de school regeren, en zal enkele personages bevatten die je al kent, en nog veel meer die je binnenkort zult ontmoeten. Rise of the Pink Ladies bevat muzikale nummers, waaronder hits uit de periode en originele composities.

De serie is geschreven en uitvoerend geproduceerd door Annabel Oakes (Awkward). Oorspronkelijk werd deze besteld door WarnerMedia’s HBO Max, die ervoor heeft gekozen om niet door te gaan met de serie in de nasleep van managementwijzigingen op het streamingplatform.

Grease: Rise of the Pink Ladies wordt geproduceerd door Erik Feigs Picturestart en Temple Hill. Dit project wordt de tweede Grease tv spin-off van Paramount TV, die als eerste Fox’s 2016 Grease: Live produceerde, dat vijf Emmy Awards in de wacht sleepte. Afgelopen april werd ook gemeld dat Paramount Players een Grease prequel-film met de titel Summer Loving aan het ontwikkelen is, die zich zal concentreren op de zomerliefde van Danny Zuko en Sandy Olsson, die naar verluidt nog steeds in ontwikkeling is in de studio met Brett Haley als regisseur.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter