Pride Week bij Pathé met LHBTIQ+ films en speciale filmavond

Take Pride In Our Film Calendar! Pathé viert van 31 juli tot en met 8 augustus de Pride Week met een speciaal filmprogramma met lhbtiq+ films. Met de Pride Week sluit Pathé aan op het jaarthema ‘TAKE PRIDE in Us’ van de Pride Amsterdam, waarin diversiteit wordt gevierd. De meeslepende films Tu Me Manques en Shiny Shrimps worden vertoond en de Lesbische Liga organiseert dit jaar voor het eerst een eigen filmavond waarin zij – net zoals in hun podcast – samen met bezoekers een film nabespreken. 

Pride Week bij Pathé

Pathé organiseert al sinds 2004 maandelijkse succesvolle Pride Nights (eerder nog onder de noemer Gay Night) en riep vorig jaar voor het eerst een Pride Weekend in het leven rond de Amsterdam Pride. Vanwege het succes is het weekend dit jaar uitgebreid naar een volledige Pride Week, waarin nog meer aandacht uit kan gaan naar de belangrijkste films over lhbtiq+.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé:

“Wij vinden het belangrijk om een grote diversiteit aan films te delen met een groot publiek, waaronder verhalen over en gemaakt door mensen van verschillende achtergronden. Film heeft de kracht om ogen te openen, om bezoekers zich te laten onderdompelen in het leven van iemand anders. Tijdens onze Pride Week krijgen we de kans om een aantal mooie films over lhbtiq+ extra uit te lichten. Wij zijn er trots op dat de Lesbische Liga tijdens de Pride Week bij Pathé De Munt een zelf geselecteerde film samen met bezoekers gaat nabespreken. De films rond dit thema zijn bedoeld voor een breed publiek, om jezelf samen met vrienden en familie te verrijken met verhalen over lhbtiq+ tijdens een avondje of dagje uit.”

Het Pride Weekend vindt plaats in alle steden waar Pathé is gevestigd. De films die worden vertoond zijn:

Tu Me Manques (zaterdag 31 juli)

Tu Me Manques is de openingsfilm van de Pathé Pride Week. In deze film volgen we hoe Jorge van het conservatieve Bolivia naar New York afreist vanwege het overlijden van zijn zoon Gabriel. Hij confronteert de vriend van zijn zoon, Sebastian en de twee ruziën over Jorge’s onvermogen om zijn zoon te accepteren.

Shiny Shrimps (woensdag 4 augustus)

Tijdens Pathé’s maandelijkse Pride Night wordt de film The Shiny Shrimps vertoond. Wanneer Matthias Le Goff, een Olympisch kampioen, aan de eind van z’n carrière een homofobe opmerking maakt, is het zijn straf om de Shiny Shrimps te coachen: een flamboyant en amateur gay water polo team. Het is de start van een hobbelige en vreugdevolle rit.

Film Lesbische Liga met nabespreking (zondag 8 augustus)

Als afsluiter hebben we Annefleur Schipper en Vera Siemons te gast van de Lesbische Liga, zij gaan een film bekijken en bespreken met hun vaste luisteraars en Pathé bezoekers.

Voor tickets, tijden en locaties: https://www.pathe.nl/pridenightVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter