Prime Video kondigt The Wheel of Time seizoen 3 aan

Prime Video geeft groen licht aan The Wheel of Time seizoen 3. Dat heeft de streamer vandaag, tijdens The Wheel of Time: Origins panel presentatie op San Diego Comic-Con, aangekondigd. Het panel trakteerde fans ook op een behind the scenes sizzle reel van seizoen 2. Het eerste seizoen van The Wheel of Time, dat op 19 november 2021 in première ging, is beschikbaar op Prime Video. De serie is een coproductie met Amazon Studios en Sony Pictures Television. Rafe Judkins, uitvoerend producent en showrunner, vertelde:

“Ik ben zo ontzettend blij dat we een derde seizoen van The Wheel of Time gaan maken. The Shadow Rising is altijd mijn favoriete boek in de serie geweest, dus om het op televisie te kunnen brengen en een nieuw publiek kennis te laten maken met de verhalen waardoor ik in de eerste plaats verliefd werd op deze boeken is een enorme eer, en iets waar ik naar heb toegewerkt sinds ik jaren geleden de show voor het eerst pitchte.” 

Vernon Sanders, hoofd van de global television Amazon Studios, vertelde:

“We zijn zo enthousiast om dieper in de wereld van Het Rad des Tijds te duiken met Rafe Judkins en zijn team, die uitstekend werk hebben geleverd door de visie van Robert Jordan te respecteren en een ongelooflijke kijkervaring te bieden aan Prime Video-klanten. Seizoen één vond weerklank bij de trouwste Jordan-enthousiastelingen, maar ook bij niet-ingewijden die deze ongelooflijke wereld voor het eerst zien, wat bewijst dat dit een show is die zich echt onderscheidt in de genre-ruimte. We kunnen niet verheugder zijn om fans meer gemotiveerd te maken om opgetogen te zijn over de show en meer The Wheel of Time naar onze klanten over de wereld te brengen.”

Jeff Frost, president, Sony Pictures Television en Jason Clodfelter, co-president, Sony Pictures Television:

“Aanvankelijk werden mensen over de hele wereld verliefd op Robert Jordan’s The Wheel of Time boeken en nu dankzij Rafe Judkins en zijn ongelooflijke team is die epische wereld op schitterende wijze tot leven gebracht op Prime Video. We zijn zo blij dat we de reis kunnen voortzetten en dit opmerkelijke verhaal kunnen leveren aan fans wereldwijd. Sony Pictures Television is er trots op om de samenwerking met Amazon Studios voort te zetten nu we op weg zijn naar seizoen drie.”

The Wheel of Time seizoen 3

The Wheel Of Time is één van de populairste fantasy-series aller tijden en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken van de serie verkocht. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

In de hoofdrollen zien we Rosamund Pike (I Care a Lot, Die Another Day, Gone Girl), Sophie Okonedo (Aeon Flux, Ratched, His Dark Materials, Hotel Rwanda), Josha Stradowski, Zoë Robins, Marcus Rutherford en Barney Harris.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Robert Jordan (met totaal 15 boeken). Jordan schreef de eerste 12 boeken en daarna schreef Brandon Sanderson de overige drie na de dood van Jordan. De reeks wordt geproduceerd door Sony Pictures Television en Amazon Studios, met Rafe Judkins als showrunner.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter