Produceert Peter Jackson Amazon’s The Lord of the Rings tv-serie?

Een verslag over Amazon’s deal om de rechten voor The Lord of the Rings tv-serie te bemachtigen, suggereert dat Peter Jackson betrokken zou kunnen zijn en dat de serie $1 miljard zou kunnen kosten. Omdat de studio’s zo gefocust zijn om een eigen Game of Thrones te produceren, was het slechts een kwestie van tijd voordat het fantasyheldenverhaal van J.R.R Tolkien uit de kast werd getrokken. Vorig jaar hoorden we dat Amazon een The Lord of the Rings serie ging produceren die al snel te zien moest zijn en kreeg meteen een bestelling van meerdere seizoenen.

Het is nog niet duidelijk waar de serie over zal gaan, maar er wordt gezegd dat het functioneert als een prequel op The Lord of the Rings-trilogie (zowel de boeken als films). Ook is het niet bekend of dat betekent dat de serie plaatsvindt na The Hobbit of zelfs eerder dan dat verhaal. Tolkien creëerde een rijke mythologie en wereld die Amazon zonder problemen zou moeten kunnen gebruiken als basis voor vele seizoenen. Gebaseerd op het laatste nieuws over de productie van de serie, lijkt het iets grootser te worden dan Game of Thrones.

THR meldt dat alle kosten van The Lord of the Rings serie oplopen tot meer dan $1 miljard! Dat prijskaartje omvat niet alleen de productiekosten, maar ook de $250 miljoen die Amazon betaalde voor de rechten op de boeken en het materiaal van de films om Netflix te overtreffen, die ook streed om de rechten. Dat zorgt er echter voor dat Amazon fragmenten uit de films kan gebruiken in hun reeks. Bovendien heeft Peter Jackson de mogelijkheid om als uitvoerend producent aan boord te komen. Dat is alleen mogelijk nu Christopher Tolkien in november 2017 met pensioen ging. En zoals Middle Earth-fans maar al te goed wisten, verachtte Tolkien Jackson en weigerde met hem samen te werken aan een LOTR-gerelateerd project omdat Jackson de neiging had om af te wijken van de boeken.