Project Blue Book krijgt tweede seizoen

HISTORY heeft de succesvolle historische dramaserie Project Blue Book van de Academy Award winnaar Robert Zemeckis voor een tweede seizoen officieel vernieuwd. De serie had eerder dit jaar zijn debuut op 8 januari met een gemiddelde van 3,4 miljoen kijkers per aflevering.

Project Blue Book is gebaseerd op het echte, topgeheime onderzoek van de luchtmacht van de Verenigde Staten met betrekking tot Unidentified Flying Objects (UFO’s) en andere verschijnselen in de jaren 1950 en 1960. History’s Exec Vice President en hoofd Programmeur Eli Lehrer zei in een persbericht:

“We are believers in ‘Project Blue Book’ and so is our audience who has sparked a conversation about the hundreds of unsolved cases and our nation’s military response to UFOs that have remained relatively secret until now. Zemeckis, A+E Studios and our extraordinary creative team have shaped a compelling narrative that is the perfect blend of historical authenticity and entertainment that inspires curiosity in our viewers to learn more. We’ve touched on a very relevant topic and look forward to a second season.”

Project Blue Book is geïnspireerd op de persoonlijke ervaringen van astrofysicus en ufoloog Dr. J. Allen Hynek, een briljante universiteitsprofessor. Hij wordt door de Amerikaanse luchtmacht gerekruteerd als speerpunt voor een clandestiene operatie genaamd Project Blue Book. Samen met zijn partner, de debonaire luchtmacht kapitein Michael Quinn (Michael Malarkey), wordt hij opgeroepen om UFO-waarnemingen in het hele land te onderzoeken en de wetenschap te gebruiken om te ontdekken wat er werkelijk is gebeurd. Wanneer sommige ontmoetingen echter niet kunnen worden verklaard, begint Hynek te vermoeden dat hij door de regering is gevraagd voor een grotere samenzwering om de waarheid te verdoezelen. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en de stijgende Atoomtijdperk, zal elke aflevering uit de werkelijke Project Blue Book-casusbestanden putten, waarbij UFO-theorieën worden gecombineerd met authentieke historische gebeurtenissen uit een van de meest mysterieuze tijdperken uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

De serie heeft hoofdrollen voor Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Michael Harney, Ksenia Solo, Neal McDonough en Robert John Burke.