Promo voor Dolittle met Robert Downey Jr.

Universal Pictures heeft een nieuwe promo vrijgeven voor Dolittle. Bekijk hieronder hoe Robert Downey Jr. auditie doet bij de meest getalenteerde dieren in de branche voor de film. De filmadaptatie staat gepland om volgend jaar op 16 januari 2020 in première te gaan.

Dolittle

De hoofdrollen worden gespeel door Robert Downey Jr., Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard, Carmen Ejogo, Craig RobinsonFrances de la Tour, Emma Thompson, Selena Gomez, Tom HollandRalph FiennesAntonio Banderas en Michael Sheen.

Dolittle wordt geregisseerd door Stephen Gaghan (Gold, Syriana). De productie verliep niet helemaal naar wens, aangezien Jonathan Liebesman (Teenage Mutant Ninja Turtles) en Chris McKay (The Lego Batman Movie) intensievere reshoots leidden. Gaghan herschreef het scenario van Tom Sheppard, wat op z’n beurt een adaptatie was van Hugh Lofting’s boek.

Dr. John Dolittle is een fictief personage uit een reeks kinderboeken geschreven door Hugh Lofting. Dolittle is een dokter met de unieke gave dat hij kan communiceren met dieren. Hij geeft dan ook de voorkeur aan het helpen van gewonde of zieke dieren dan menselijke patiënten. Het personage geldt tegenwoordig als een klassieker in de kinderliteratuur. De boeken zijn eerder gebruikt voor de dure musical flop Doctor Dolittle uit 1967 met in de hoofdrol Rex Harrison. Vervolgens was er de remake in 1998 met Eddie Murphy, welke losjes gebaseerd was op het materiaal. De nieuwe film wordt geregisseerd door Stephen Gaghan (Syriana, Gold) op basis van een scenario dat hij schreef.