Medewerkers plannen protest tegen show Dave Chappelle

Een aantal Netflix medewerkers heeft plannen voor een zogeheten ”walk out protest” uit onvrede met een recente special van comedian Dave Chappelle, die onlangs op de streamingdienst is verschenen. Men is van plan massaal hun werkplek te verlaten, als statement tegen een show welke voor verschillende groeperingen kwetsend zou zijn.

Dave Chappelle is een stand-upcomedian welke met name bekend is van zijn sketch serie op Comedy Central. Al kreeg hij later ook contracten bij Netflix.

Protest tegen Dave Chappelle

Chappelle’s recente Netflix special, genaamd The Closer werd op 5 oktober uitgebracht en was direct controversieel. De comedian heeft al eerder grappen gemaakt over de LGBTQ+ community die niet bij iedereen even goed vielen, maar dit keer is Chappelle volgens veel mensen echt ver gegaan. Zo noemt hij zichzelf ”transfobisch” en eindigt hij de show met een oproep aan de LGBTQ+ community om comedians niet meer zo aan te vallen.

Een recent bericht van Los Angeles Times laat weten dat een groep transgender medewerkers en hun medestanders van plan is om een ”walk out protest” te houden. Dit betekent dat ze van plan zijn om gezamenlijk de werkplek te verlaten, om zo druk op het bedrijf te zetten.

De protestactie is een reactie op een eerder besluit om de controversiële special niet te verwijderen. Netflix CEO Ted Sarandos gaf namelijk aan dat de show niet openlijk aanzette tot haat en geweld. Tevens vond hij dat de creatieve vrijheid welke Netflix biedt al eerder zorgde voor controversiële titels, zoals bijvoorbeeld Cuties. Ook deze mocht op het platform blijven staan.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter