Acteur James Garner overleden

De Amerikaanse acteur James Garner is in de nacht van zaterdag op zondag overleden in zijn woning in Los Angeles. Hij was 86 jaar oud.

Garner werd in 1957 beroemd als hoofdrolspeler in de ABC serie Maverick. Twaalf jaar later speelde Garner de hoofdrol in de NBC detective-serie The Rockford Files. Ook was hij naast Mel Gibson te zien in de filmversie van Maverick uit 1994.

Hoewel Garner vooral bekend werd door zijn tv-werk, was hij ook in meer dan 50 films te bewonderen. Zo was hij te zien in Murphy’s Romance (1986), waarvoor hij een Oscar-nominatie ontving, maar ook naast Steve McQueen in The Great Escape (1963), naast Julie Andrews in The Americanization of Emily (1964) en als Wyatt Earp in Hour of the Gun. Later in zijn carrière speelde hij rollen in The Notebook en in Space Cowboys.

Garner was in 1986 genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol, maar hij greep naast de prijs. Hij won wel drie Golden Globes en twee Emmy Awards. In 1960 kreeg hij een ster op de beroemde Walk of Fame.

R.I.P. James Garner 1928 – 2014