Rambo V teaser poster bevestigt titel en 2019 release

Gisteren konden we meldden dat Millennium Films werkt aan de vijfde film in de Rambo franchise. Volgens de site moeten de opnames van Rambo V deze september van start gaan in Londen, Bulgarije en de Canarische eilanden. Vandaag bevestigt Sylvester Stallone zelf dat Rambo V in de maak is, middels de eerste teaser poster die hij op Instagram plaatste. De poster geeft tevens aan dat de film in het najaar van 2019 zal verschijnen. Geruchten over een vijfde deel circuleren al enige tijd. De vrij matige kritieken en box-office opbrengst van de vierde film, zorgde ervoor dat de studio niet heel snel aan het slag wilde met een andere actiefilm over de veteraan uit de Vietnam-oorlog.

… Something wicked is coming this way!

Een bericht gedeeld door Sly Stallone (@officialslystallone) op

In de nieuwe film wordt John Rambo geconfronteerd met intense PTSS terwijl hij op een ranch in Arizona woont. Hij doet een poging om normaal werk te krijgen waar hij maar kan. Al snel vertelt zijn vriend en landheer Maria hem dat haar kleindochter vermist is nadat ze Mexico binnen was gegaan voor een feestje. Dus John reist naar het zuiden van de grens om haar te vinden. De zoektocht verandert al snel in een gewelddadige afdaling in de hel, terwijl Rambo een sekshandel ontmaskert, in samenwerking met een journalist wiens halfzus ook is gekidnapt. Rambo moet al zijn vaardigheden inzetten om de meisjes te redden en een kwaadaardige misdadiger ten val te brengen.

Matt Cirulnick (Absentia) schreef het scenario voor Rambo V (eerder zou de film de titel Rambo: Last Blood dragen). Avi Lerner en Kevin King zullen de film produceren.

Millennium was eerder van plan een Rambo-rebootfilm te maken met de Israëlische regisseur Ariel Vroman (The Iceman, Criminal) achter de camera en Brooks McLaren die het script zou schrijven. Het doel was de rol uit de roman “First Blood” uit 1972 van David Morrell opnieuw uit te vinden. Er waren ook plannen voor een Rambo: New Blood tv-serie bij FOX, maar deze werd ook geannuleerd. Ondanks dat Stallone in 2016 verklaarde dat hij te oud was om opnieuw de rol te spelen, is het de bedoeling dat de 71-jarige acteur de rol nog een keer speelt. Stallone zei in 2016:

“The heart’s willing, but the body says, ‘Stay home!’ It’s like fighters that go back for one last round and get clobbered. Leave it to someone else.”