Ramin Djawadi componeert muziek voor prequel House of the Dragon

Ramin Djawadi keert terug naar Westeros! De Emmy-winnende Game of Thrones-componist zal de muziek schrijven voor HBO’s aankomende prequel-serie House of the Dragon.

Djawadi won twee Emmy’s voor zijn werk aan GoT, voor het zevende en achtste seizoen van de show. Zijn werk was zo populair dat HBO in 2017 de Game of Thrones Live Concert Experience wereldwijde tour lanceerde, waar Djawadi muziek uit de serie dirigeerde te midden van een extravaganza met speciale effecten.

Hoewel Game of Thrones in 2019 na acht seizoenen eindigde, neemt de uitgestrekte wereld van George R.R. Martin steeds nieuwe vormen aan op televisie. Deze aankondiging zal ook enige tonale consistentie verlenen tussen GoT en de nieuwe serie, die ongeveer 300 jaar vóór de gebeurtenissen in GoT plaatsvindt.

Ramin Djawadi

Componist Ramin Djawadi is wereld beroemd geworden met z’n muziek voor Game of Thrones. Djawadi schreef daarvoor onder andere muziek voor de series Prison Break en Westworld. Voor laatstgenoemde werd de Duitse componist genomineerd voor twee Emmy Awards.

De componist schreef ook muziek voor films, zoals Iron Man, Batman Begins en  Thunderbirds.

House of the Dragon

De prequel-serie is de Targaryen-dynastie op de absolute top van zijn macht, met meer dan 15 draken onder hun controle. Het rijk van de Targaryens brokkelt langzaam af en hun val begint 193 jaar vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones, wanneer koning Viserys Targaryen breekt met een eeuw aan traditie door zijn dochter Rhaenyra erfgenaam van de IJzeren Troon te noemen. Maar wanneer Viserys later een zoon verwekt, is iedereen geschokt wanneer Rhaenyra haar status als zijn erfgenaam behoudt, en de zaden van verdeeldheid zaaien wrijving over het rijk.

Paddy Considine (HBO’s The Third Day en The Outsider) zal King Viserys Targaryen spelen. Viserys werd door de heren van Westeros gekozen om de oude koning, Jaehaerys Targaryen, op te volgen tijdens de Great Council in Harrenhal. Viserys staat bekend als een fatsoenlijke man en wil de erfenis van zijn grootvader voortzetten, maar dat hoeft niet per se een geweldige koning te zijn.

George R.R. Martin en Ryan Condal creëerden samen House of the Dragon, die zich zal richten op House Targaryen. Condal zal het eerste seizoen schrijven. De reeks is gebaseerd op het boek van Martin, Fire & Blood; die de opkomst en ondergang van de Targaryens in kaart brengt. Miguel Sapochnik regisseert de pilot en extra afleveringen van de serie. Sapochnik en Condal zullen ook de co-showrunners van de prequel zijn.

Sapochnik, wiens regiecredits zes afleveringen van Game of Thrones omvatten, won de Primetime Emmy en de Directors Guild of America-eer voor Battle of the Bastards, de negende aflevering van seizoen 6. Hij werd in 2019 genomineerd voor een nieuwe Emmy voor het regisseren van The Long Night, de derde aflevering van seizoen 8, en won de Emmy voor beste dramaserie als uitvoerend producent voor het laatste seizoen.

House of the Dragon gaat in première op HBO en HBO Max zodra de serie is voltooid.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter