Razzie trekt Bruce Willis-award in na nieuws over ziekte

De organisatie van de Razzie Awards heeft besloten een speciale award voor Bruce Willis in te trekken. Bruce Willis maakte eerder bekend dat hij stopt met acteren omdat hij lijdt aan de ziekte afasie. 

Willis stond de afgelopen vier decennia bekend om zijn verschillende rollen op televisie en film, te beginnen met de ABC-serie Moonlighting in de jaren tachtig. Vanaf dat moment werd Willis al snel de iconische actieheld John McClane in Die Hard uit 1988 en speelde hij de rol in vier sequels. Helaas wordt de carrière van Willis ook geplaagd door verschillende flops en matig ontvangen direct-to-video releases.

De Golden Raspberry Awards (beter bekend als de Razzies) wordt traditioneel elk jaar gehouden op de dag voor de Oscars. Dit jaar werd er een speciale categorie gecreëerd voor Willis, “Worst Performance by Bruce Willis in a 2021 Movie”, waarin de acht films waarin hij speelde in het afgelopen jaar worden benadrukt. Dagen later werd het nieuws over de afasiediagnose van Willis aangekondigd en de Razzie-prijs werd onder de loep genomen. John Wilson en Mo Murphy uitten hun verdriet over de diagnose van de acteur.

Nu hebben de oprichters van Razzie besloten de prijs in te trekken. Wilson en Murphy maakten het nieuws bekend in een verklaring en zeiden dat “als iemands medische toestand een factor is in hun besluitvorming en/of hun prestaties, het niet gepast is om ze een Razzie te geven.” Lees hun volledige verklaring hieronder:

“After much thought and consideration, the Razzies have made the decision to rescind the Razzie Award given to Bruce Willis, due to his recently disclosed diagnosis. If someone’s medical condition is a factor in their decision making and/or their performance, we acknowledge that it is not appropriate to give them a Razzie.”

Bruce Willis stopt met acteren door ziekte

Afasie is een hersenaandoening waarbij het gedeelte van je brein wordt aangetast dat gerelateerd is aan communicatie. Patiënten die hieraan lijden krijgen moeite met praten en andere mensen te begrijpen. Er zijn verschillende soorten Afasie, en aan welk type Bruce Willis zou lijden is niet bekend gemaakt.

Bruce Willis heeft een acteer carrière van ruim 40 jaar. Hij begon in de jaren 70 met acteren op toneel. In de jaren 80 stond hij veelal bekend als tv-acteur. Hij boekte succes met de drama serie Moonlighting, die tussen 1985 op tv was 1989. Maar zijn doorbraak als actie filmster kwam in 1988 toen hij John McClane speelde in Die Hard, een film die nog steeds beschouwd wordt als een van de beste actiefilms aller tijden. Willis heeft in meer dan 70 films gespeeld, waaronder klassiekers als Unbreakable, 12 Monkeys, The Fifth Element, Pulp Fiction, en The Sixth Sense. De laatste film waar Bruce Willis in speelde was de direct-to-video actiefilm A Day to Die. De laatste jaren werd Willis bekritiseerd door zijn keuze om in veel low-budget films te spelen. Vorig jaar zat hij in zoveel slecht ontvangen films dat de afgelopen Razzie Awards een speciale categorie voor hem hadden gecreëerd. Op het moment dat Bruce Willis zijn Afasie diagnose bekend werd was hij verwikkeld in maar liefst 8 filmprojecten. Het is nog niet duidelijk wat er van die projecten zal komen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter