Rebecca Ferguson in The Shining-sequel Doctor Sleep

Rebecca Ferguson is toegevoegd aan de cast van Doctor Sleep, het geplande vervolg op de klassieker The Shining uit 1980. Dit meldt Variety. De actrice, bekend van Mission: Impossible – Rogue Nation en The Greatest Showman, speelt de rol van Rose the Hat. Dit is de kwaadaardige leidster van The True Knot, een groep vampier-achtigen die zo nu en dan een kind doodmartelen.

Doctor Sleep is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King en is een sequel op The Shining. Ewan McGregor speelt de volwassen Danny Torrance, het zoontje van de doorgedraaide Jack (Jack Nicholson) uit The Shining.

In deze sequel dealt een volwassen, getraumatiseerde Danny met zijn alcoholverslaving en teruggekeerde krachten. Danny werkt in een hospice waar hij mensen begeleidt tijdens hun sterfproces, hetgeen hem de bijnaam ‘Dr. Sleep’ oplevert. Door allerlei gebeurtenissen in het verhaal eindigt hij weer in het Overlook Hotel, de locatie waar de krankzinnige gebeurtenissen uit The Shining zich allemaal afspeelden.

Doctor Sleep wordt geregisseerd door Mike Flanagan en moet begin 2020 in de bioscoop verschijnen.