Recensie | 21 & Over (Peter Solvani)

Zoals de meesten van jullie wel weten, moet je 21 jaar of ouder zijn om te mogen drinken of een club betreden in Amerika. Voor een heleboel Amerikaanse tieners is dit veelal de aanleiding om valse ID’s aan te schaffen. Een leuke en lucratieve business voor die mensen die handig zijn met PC’s/Mac’s, Photoshop en lamineer apparatuur.

Maar al deze ‘slimme’ truckjes zijn voor een van de hoofdpersonen van 21 and Over allemaal niet meer nodig, want Jeff Chan, die de hele film weinig tot niks zegt, is net 21 jaar geworden. Om dat te vieren zijn 2 van zijn college vrienden, Casey & Miller, naar hem toe gereisd. Jeff heeft hier eigenlijk niet echt zin in, want zijn strenge vader heeft een sollicitatie gesprek geregeld bij een zeer, prestigieus en gerenommeerd ziekenhuis en ‘wenst’ dat zijn zoon daar nuchter en vooral scherp present is. De ‘reputatie’ van de familie staat op het spel en rust allemaal op de schouders van Jeff.

Titel: 21 & Over
Regisseur: Jon Lucas, Scott Moore
Scriptschrijver: Jon Lucas, Scott Moore
Hoofdrollen: Justin Chon, Miles Teller, Skylar Astin, Sarah Wright en Jonathan Keltz
Genre: Komedie
Speelduur: 93 min
Release: vanaf  28 maart 2013 in de bioscoop

Je kunt nu al op 2 handen natellen hoelang het duurt voordat zijn ‘vrienden’ hem overtuigen om maar 1 biertje/drankje met hun te gaan drinken om zijn ‘verjaardag’ te vieren. In minder dan 10 minuten in de film gaat Jeff Chan dan ook helemaal door het lint en de algemene inhoud van een slechte ‘teen movie’ speelt zich dan op het witte doek voor de rest van de tijd voor je af. De overmatige drankconsumptie wordt breed in beeld gebracht. Zelfs de werking van de maag met veel alcohol erin komt tijdens een ritje op de mechanische stier gedurende 2 minuten in slow motion vol in beeld. Je moet er van houden, zeg ik maar.

Je kunt al snel concluderen dat deze film een nog ‘hilarische’ wending neemt als de vrienden van een laveloze Jeff Chan besluiten hem maar naar huis te brengen om zijn roes te laten uitslapen, zodat hij de volgende dag ‘scherp’ op de afspraak aanwezig kan zijn. Dan pas begint er iets bij Miller & Casey te dagen. Ze weten helemaal niet meer waar onze Jeff woont. Een taxi is ook nergens te bekennen en dus besluiten de jongens op zoektocht te gaan naar een ‘meisje’ die Jeff kent en die waarschijnlijk weet waar hij woont.

De ‘heren’ maken vele omzwervingen waarbij menige huizen van studentenverenigingen, vooral vrouwelijke, onrechtmatig worden betreden, een uit de hand gelopen ‘pep-rally’ met levende bizon, een ‘Tower Of Power’ drinkspel, een arrestatie van Jeff die in een studentenziekenhuis eindigt, met een ‘oh-zo-hilarische’ gelijmde teddybeer op zijn kruis. Uiteindelijk vinden de heren het huis van Jeff. Net op tijd, want zijn vader komt hem net ophalen, maar niet voordat de teddybeer, met mogelijke een stukje gevoelig huid, wordt ‘verwijderd’. Wat er allemaal precies gebeurt en hoe het verder afloopt, moet je zelf gaan bekijken mits je van dit soort ‘Amerikaanse onderbroeken tiener lol’ houdt.

Recensie 21 & Over

Ik heb me enigszins vermaakt bij deze film. De film zou zogenaamd in het verlengde moeten zitten van The Hangover, volgens de trailer, maar ik was een beetje teleurgesteld over het resultaat. Er zaten gewoon veel gebeurtenissen in die onlogisch en niet bepaald grappig waren. Er waren één of twee echt leuk momenten, maar de rest was dodelijk saai. Deze film zal het waarschijnlijk op DVD beter doen dan in de bioscoop. Desalniettemin een leuke, maar hersenloze film. Verstand op nul, popcorn/chips en cola/thee of andere versnaperingen naast je op de bank en een kleine glimlach na enkele zeer domme acties of situaties.

Meer dan dat niet…

Grtz

Peter Solvani