Recensie | Ant-Man (Dennis van Elten)

De volgende evolutie van het Marvel Cinematic Universe (MCU) brengt één van de oprichters van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm in Marvel StudiosAnt-Man. Meesterdief Scott Lang moet zijn innerlijke held aanvaarden en zijn mentor Dr. Hank Pym helpen om het geheim van zijn spectaculaire Ant-Man uniform te beschermen tegen een nieuwe generatie van opkomende bedreigingen.

Titel: Ant-Man
Regisseur: Peyton Reed
Scenario: Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd
Cast: Michael Douglas, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Judy Greer
Speelduur: 117 Minuten
Genre: SF, Actie
Release: vanaf 23 juli 2015 in de bioscoop

Geweldige afsluiting Phase Two

Als afsluiter van Phase Two van de MCU is Ant-Man een ideale film. Ant-Man combineert drama, humor en actie met een beetje science fiction. De film is gevuld met de nodige knipogen naar andere gebeurtenissen uit het Marvel Universum. Het mooie van dit universum vind ik dat de personages onveranderd blijven. Zo wordt het personage Nick Fury in elke film gespeeld door Samuel L. Jackson. De rollen van S.H.I.E.L.D-oprichters Howard Stark (John Slattery) en Peggy Carter (Hayley Atwell) worden door de oudere acteurs van hun personage gespeeld. dit past in de tijdlijn van het verhaal. Slattery kennen wij uit Iron Man 2 als de oudere Howard Stark en Atwell uit de Captain America films, Avengers Age of Ultron en de TV serie Peggy Carter.

Een kleine groep grote helden

De acteurs in Ant-Man waren erg goed uitgekozen. Michael Douglas is geknipt voor de rol als Hank Pym. Hij weet een serieuze maar ook humoristische draai aan zijn rol te geven. Scott Lang wordt gespeeld door Paul Rudd die bekend werd met zijn rol in Halloween: The Curse of Michael Myers. Rudd is een veelzijdig acteur die bekend is van films zoals Clueless, Romeo & Julliet, The 40 year old virgin en Knocked Up. In Ant-man heeft hij een komische actieheld gecreëerd. Evangeline Lilly, bekend van Lost en The Hobbit trilogie, speelt Hope van Dyne de dochter van Hank Pym. Hope is een pittige tante met een flinke rechtse hoek. Michael Peña, David Dastmalchian en Tip “T.I.” Harris zorgen voor de komische noot in de film. In het bijzonder Peña als Luis de oude cel maat van Scott Lang.

ant-man-2015-movie-poster

Avengers 2.0

Niet alleen Howard Stark en Peggy Carter zijn bekenden uit de Avengers wereld, maar ook Anthony Mackie beter bekend als Sam Willson/The Falcon. Mackie’s rol zorgt voor een goede brug naar de eerste film in de Phase 3 van het MCU, namelijk Captain America: Civil War. In Ant-Man worden ook referenties gemaakt naar Janet van Dyne, ook wel bekend als The Wasp en een jongen die tegen de muren op kan klimmen. Zal dit Spider-Man zijn? Spider-Man zal binnenkort een rol spelen in Captain America Civil War. Daarna is het tijd voor zijn eigen film.

Grote film die smaakt naar meer

Ant-Man is nu al een van mijn favoriete Marvel Phase 2 films. Het is een film met de perfecte balans tussen humor en actie. De film blijft boeien tot het einde. Natuurlijk zijn er ook de leuke mid- en end-credit scenes, dus blijf zeker tot het einde zitten.

Dennis van Elten