Recensie | Baby Driver (Erik Jansen)

Baby Driver is niet een animatiefilm over een peuter die achter het stuur kruipt, maar Edgar Wright’s nieuwste actiefilm met Ansel Elgort in de hoofdrol. Wellicht dat je Elgort kent van zijn kleine rol in de Divergent films of van The Fault in Our Stars. Die lieve jongen laat hij achter zich om in de vijfde versnelling weg te scheuren als vluchtauto chauffeur Baby. Lees hier de recensie van Baby Driver door Erik Jansen.

Titel: Baby Driver
Regisseur:
Edgar Wright
Cast: Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Jon Hamm, Jon Bernthal, Eiza González
Scenario: Edgar Wright
Genre:
Actie, Comedy
Speelduur: 113 minuten
Te zien: 29 juni in de bioscoop

Recensie Baby Driver

Baby werkt voor Doc (Kevin Spacey) die overvallen plant en daar verschillende criminelen voor inhuurt. Baby is hiervoor zijn vaste chauffeur vanwege zijn ongelooflijke driving skills. Hij doet dit echter niet voor de lol of voor het geld. Hij heeft namelijk een schuld bij Doc die hij bijna heeft afbetaald.

De criminelen waarmee Baby mee moet samenwerken vinden hem maar vreemd. Hij zegt namelijk niet veel. Daarnaast heeft altijd muziek in zijn oren om zichzelf af te leiden van het gepiep als gevolg van zijn gehoorschade. Buiten zijn criminele baan raakt Baby aan de praat met Debora, die als serveerster werkt in een lokale cafetaria. De twee worden verliefd op elkaar.

Nadat Baby onder zijn schuld is uitgekomen, wordt hij door Doc alsnog gedwongen voor hem te blijven rijden. Weigeren kan hij niet en wanneer zijn collega-crimineel Bats (Jamie Fox) Baby’s situatie bedreigender maakt en daarmee ook Debora’s leven op het spel komt te staan, probeert Baby alles op alles te zetten om van de criminele wereld weg te komen.

Recensie Baby Driver

De eerste trailers van deze film waren ontzettend veelbelovend met gave achtervolgingen en passende muziek. Niet alleen was ik benieuwd naar Ansel Elgort in een aparte rol in nieuw genre waar hij niet eerder in te zien was, maar vond ik Wright’s eerdere retro game-achtige film Scott Pilgrim vs. the World ook zo origineel. De twee films lijken dan niet op elkaar, maar het gebruik van muziek is iets wat ik in zijn stijl van filmmaken herken. In Baby Driver zien we namelijk flink wat scènes die op de maat en melodie van de soundtrack zijn geknipt. Het heeft dan ook iets weg van een videoclip. De nummers die Baby op zijn iPods heeft staan, helpen hem in zijn rijstijl en dat levert voor ons verbluffend knap stuntwerk op dat gesynchroniseerd is op de muziek.Wat betreft het acteerwerk zien we Kevin Spacey in een rol die we hem vaker hebben zien doen: De slimme, goedgeklede crimineel. Jamie Foxx zit een letterlijk op de bijrijdersstoel, maar hij heeft zeker niet slecht geacteerd. De ster van de film is dan ook Ansel Elgort met zijn voorliefde voor muziek en zijn rijkunsten waar zelfs Max Verstappen nog een puntje aan kan zuigen. Gedurende de film ontdek je steeds nieuwe dingen aan hem, waardoor zijn personage meer uitgewerkt wordt en daarmee ook interessanter.

De film begint met flink wat actie. Halverwege neemt het verhaal wat gas terug om de flirt tussen Baby en Debora op te bouwen. Het verhaal komt hiermee niet gelukkig niet gelijk tot stilstand, maar zorgt er juist voor dat Lily James in het spannende slot wordt meegenomen. Een gave soundtrack, stoere actie en een geweldige film met leuke komische momenten. Eind deze maand draait Baby Driver in de bioscoop. Stap in en vergeet vooral niet je gordel om te doen!  

Erik JansenVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter