Recensie | Blackbird (Marlijn)

Na maanden gesloten te zijn geweest door de coronacrisis, gingen de bioscopen deze week weer open! Marlijn kon niet wachten en bezocht de film Blackbird. Is de film het kijken waard? Je leest het hieronder in de recensie van Blackbird.

Titel: Blackbird
Regisseur: Roger Michell
Scenarist: Christian Torpe
Cast: Susan Sarandon, Kate Winslet, Mia Wasikowska, Lindsay Duncan, Rainn Wilson, Bex Taylor-Klaus, Sam Neill
Genre: Drama
Speelduur: 98 minuten

Blackbird recensie

Het is bizar te noemen dat mijn laatste bioscoopbezoek 13 december 2020 was. Normaal gesproken ga ik wekelijks naar de bioscoop om te genieten van meeslepende en ontroerende films. De laatste film die ik gezien heb voordat de bioscopen hun deuren moesten sluiten was The Assistent en vandaag op zaterdag 5 juni 2021 mocht ik ein-de-lijk weer de rode loper van Pathé Buitenhof in Den Haag betreden.

Maar naar welke film ga je dan als je na maanden wachten weer een film wilt zien op het grote doek? Mijn keuze viel al vrij snel op de film Blackbird. In december had ik er al een trailer van gezien en stond de film hoog op mijn lijstje om te bekijken maar vandaag was het dan echt zover.

Blackbird is een remake van de Deense film Silent Heart uit 2014 en dit soort Deense familiedrama’s komen altijd goed uit de verf op één specifieke locatie met veel opgebouwde spanning en mooie dialogen. En dat is dan ook waar Blackbird op accelereert.

Blackbird recensie

De film speelt zich voornamelijk af in een prachtig huis in de New Yorkse Hamptons. Daar komt een familie bij elkaar om afscheid te nemen van de terminaal zieke Lily, een rol die fantastisch wordt geportretteerd door niemand minder dan Susan Sarandon.

Lily heeft haar twee dochters (met aanhang) uitgenodigd voor een laatste weekend samen. Haar dochters Jennifer en Anna worden gespeeld door Kate Winslet en Mia Wasikowska en ook zij zetten hun rollen op sublieme wijze neer. De twee zussen zijn elkaars tegenpolen en dat brengt humoristische gebeurtenissen maar ook een hele hoop opgekropte woede met zich mee.

Ieder familielid worstelt op zijn (of haar) manier met het naderende einde van Lily en dat levert emotionele momenten op. Niet alleen het acteerwerk maar ook diverse plotwendingen in het verhaal maken van Blackbird een boeiende film van begin tot eind.

Heb je tissues nodig om deze film te bekijken? Dat zeer zeker, maar… zoals het in het echte leven ook het geval is liggen een lach en een traan dicht bij elkaar.

MarlijnVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter