Recensie Capo di Famiglia III | Meest spectaculaire deel in de reeks

Het in 2017 verschenen Capo di Famiglia leek een kleinschalige misdaadfilm, maar werd verassend goed ontvangen. Er was zelfs zoveel potentie dat er in 2020 een vervolg verscheen. Dit was echter nog niet alles, want schrijver en hoofdrolspeler Dirk Gunther Mohr besloot vervolgens om zelf, in samenwerking met Fabienne Leenart, een derde deel te gaan regisseren. Wat ik van Capo di Famiglia III vond lees je in de onderstaande recensie.

Titel: Capo di Famiglia III
Regisseur:
Dirk Gunther Mohr, Fabienne Leenart
Cast: Dirk Gunther Mohr, Samantha van Tetering, Charlie Curilan, Marcel Romeijn
Scenario: Dirk Gunther Mohr
Genre: Misdaad
Speelduur:
55 minuten

Recensie Capo di Famiglia III

In de eerdere Capo di Famiglia films was te zien hoe Vincent la Rosa de positie van zijn vader overnam en zich vervolgens omhoog werkte. Een aantal jaar later heeft de charismatische gangsterbaas nog steeds veel macht. Al lijkt het er wel op dat het verleden hem dreigt in te halen.

Centraal in Capo di Famiglia III staan de gevolgen van een zondige levensstijl. Je kunt op papier nog wel zo’n goede normen en waarden hebben, maar als je deze in de praktijk aan je laars lapt dan kan dat op lange termijn flinke gevolgen hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook je familie en vrienden.

Ook bijzonder is dat we meer meekrijgen van Vincent zijn zoon, die politieke ambities heeft. Een leuk detail is dat hij juist heel zachtaardig en idealistisch is.

Cast

Zoals in ieder deel kent ook deze film weer een aantal nieuwe personages. Deze worden over het algemeen goed vertolkt, waarbij Marcel Romeijn een van de uitspringers is.

Naast het regisseren heeft Dirk Gunther Mohr weer de moeilijke taak om het hoofdpersonage te moeten vertolken. Opvallend is dat hij non-verbaal het sterkst is. Zo is er een scene waarin Vincent zijn zin niet dreigt te krijgen en hij slechts met een simpele blik daar verandering in weet te brengen. Ook dochter Samantha van Tetering, welke wederom dochter Sofia speelde, deed het weer uitstekend.

Teveel van het goede?

Er wordt weleens gezegd dat veel Nederlandse films lijden onder een gebrek aan ambitie. Dat is bij Capo di Famiglia III zeker niet het geval. De film zit boordevol personages, verhaallijnen en dramatische gebeurtenissen. Je hoeft jezelf als kijker dus niet te vervelen. Een nadeel hiervan is wel dat de kwaliteit soms een beetje ten koste gaat van de zogeheten kwantiteit. Er waren een aantal sequenties die wellicht wat beter uit de verf waren gekomen als de film er wat meer de tijd voor nam.

Als je echter bedenkt dat het hier om een regiedebuut gaat dan kan ik eigenlijk alleen maar onder de indruk zijn. Toch zal ik niet ontkennen dat bepaalde stukjes niet de volledige potentie lijken te benutten, gezien het allemaal wat snel gaat. Een ding dat ik overigens bij veel films zie tegenwoordig, dus misschien ligt het aan mij ?.

Capo di Famiglia III is een enorm ambities project dat op veel vlakken goed uit de verf komt. Het meest spectaculaire deel in de reeks, maar in verhouding is het origineel nog steeds het meest ”foutloos”. Hoe dan ook hebben Dirk Gunther Mohr, Fabienne Leenart en de rest weer een grote prestatie neergezet. Het zijn dan ook mensen waarvan ik kan aanraden om ze in de gaten te blijven houden!

Mocht jij het origineel willen zien dan kan dat via deze link.

Martijn Pijnenburg

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter