Recensie | Cinderella (Colton Hunt)

Cinderella is een live-action film die geïnspireerd is op het klassieke sprookje. De tijdloze beelden van de meesterlijke Disney-tekenfilm uit 1950 worden tot leven gewekt in een visueel schitterend spektakel voor een hele nieuwe generatie. Bekijk hier de recensie door Colton Hunt!

Titel: Cinderella
Regisseur: Kenneth Branagh
Scenario: Charles Perrault
Cast: Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Derek Jacobi, Sophie McShera
Speelduur: 113 minuten
Genre: Avontuur, Drama, Familiefilm
Te zien vanaf: 18 maart 2015 in de bioscoop

Verhaal Cinderella

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn’. En dan is daar de aantrekkelijke vreemdeling Kit (Richard Madden) die ze in het bos heeft ontmoet. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar Kit weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken. Maar hulp is onderweg. Een vriendelijke bedelaarster (Helena Bonham Carter) komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.

Short and to the Point
Bedenker: Colton Hunt
Camera en Montage: Colton Hunt
Extra montage: Glenn Abbink
Animatie: Sandro Algra Barradas