Recensie | First Man (Immy Verdonschot en Sandro Algra)

Immy Verdonschot en Sandro Algra waren aanwezig bij de speciale IMAX vertoning van First Man, de Neil Armstrong biopic. Wat vonden zij van de nieuwste Damien Chazelle/Ryan Gosling film? Bekijk het in onderstaande video.

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man van Universal Pictures. Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden.

De hoofdrol wordt gespeeld door Ryan Gosling als Neil Armstrong. Chazelle (Whiplash) en Gosling (Blade Runner 2049) werken wederom samen, na het succes van de musical La La Land aan de film gebaseerd op James Hansen’s biografie “First Man: A Life Of Neil A. Armstrong.” Het scenario is geschreven door Academy Award winnaar Josh Singer (Spotlight). Er zijn ook rollen voor namen als Jon BernthalClaire FoyPablo Schreiber en Jason Clarke.

Dutch Angle Reviews is een Youtube serie van Filmhoek, geproduceerd door Young Guns Media.