Recensie | Marvel’s Avengers: Infinity War (Martijn Pijnenburg)

Voordat ik met de recensie begin moet ik bekennen dat ik eigenlijk nooit zo’n Marvel fan was. Mensen die destijds mijn kritische Deadpool recensie hebben gelezen weten wat ik bedoel. Natuurlijk heb ik wel respect voor de immense wereld, welke Stan Lee en zijn collega’s hebben neergezet, maar buiten dat was het gewoon niet zo mijn ding. Ik vond het allemaal wat te kinderlijk en clichématig. Mede omdat ik het idee had dat alle films hetzelfde verloop hadden. Totdat ik op de hoogte werd gebracht van het Marvel Cinematic Universe en inzag dat er wel degelijk ergens naartoe gewerkt werd. Hierdoor besloot ik om mezelf toch eens wat meer te verdiepen in deze films.

Titel: Avengers: Infinity War
Regisseur:
Anthony Russo, Joe Russo
Cast: Robert Downey Jr., Chris HemsworthMark RuffaloChris Evans, Scarlett JohanssonBenedict CumberbatchDanai Gurira, Letitia WrightDon CheadleTom HollandChadwick BosemanPaul BettanyElizabeth OlsenAnthony MackieSebastian StanTom HiddlestonPeter DinklageDave Bautista, Zoe Saldana, Vin Diesel, Bradley CooperJosh BrolinChris Pratt
Scenario: Christopher Markus & Stephen McFeely
Genre:
Actie / Avontuur
Speelduur: 155 minuten
Release: 25 april 2018

LET OP: Ondanks dat deze recensie naar mijn mening spoilervrij is, blijft het lezen op eigen risico.

Ondanks mijn kritische houding moet ik toegeven dat Avengers: Infinity War mij al snel in zijn greep had. Met name in het begin heb ik echt zitten genieten. Niet alleen was de actie geweldig, ook de humor was top. Het was heerlijk om te aanschouwen hoe de personages met elkaar kennismaakte en de karakters soms botste. Dit zal voor de echte Marvelfans waarschijnlijk nog een stuk leuker zijn.

De film mag dan meer dan 70 personages hebben, toch krijgt iedereen voldoende tijd om zichzelf te presenteren. Ik vond echter niet iedereen even interessant. Met name Vision (Paul Bettany) een personage dat helaas wel veel screentime krijgt. Gelukkig hebben ook mafkezen vanuit Guardians of the Galaxy een grote rol in het geheel.

Naast alle helden staat vooral slechterik Thanos (Josh Brolin) centraal in Infinity War. Persoonlijk het ik gemengde gevoelens bij deze superschurk. Ja, hij is imponerend en een aantal interessante connecties met enkele helden. Toch vond ik hem met momenten wat zwakjes aangezien zijn kracht wat teleurstelt. Ook voel je tegenover hem niet de haat die je bijvoorbeeld voelt bij slechteriken als Ramsay Bolton of Cersei Lannister uit Game of Thrones.

AVENGERS: INFINITY WAR

Ook vond ik het laatste gevecht niet zo sterk als het begin van de film. Daar staan echter wel weer een paar sterke twists tegenover die veel goed maken. Een paar kritiekpuntjes bij een verder geweldige film.

Avengers: Infinity War is een indrukwekkende film waarvan een hoop mensen zullen gaan genieten. Toch is de kans groot dat de echte fans het meest enthousiast gaan zijn. Mijn advies is om zo snel mogelijk de bioscoop te bezoeken.

Martijn Pijnenburg

★★★★★

Deel jij dezelfde mening over Avengers: Infinity War als Martijn? Of heb je juist een hele andere mening? Laat het ons weten in de comments!