Recensie | The Hobbit (1977) (Sandro Algra)

De extended edition van The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) verschijnt op 17 november in de winkel, en hiermee wordt de Middle Earth saga van Peter Jackson definitief afgesloten. Maar voordat we alle verfilmingen van J.R.R. Tolkiens verhalen op een zeiljacht zetten richting de onsterfelijke landen zullen we ze eerst één voor één beoordelen. Vandaag beginnen we bij de geanimeerde tv-musical The Hobbit uit 1977 van Rankin/Bass Productions. Mocht je de films nog niet hebben gezien: wees gewaarschuwd, het bevat spoilers!

The Hobbit draait om Bilbo Baggings: een middeljarige Hobbit die comfortabel in een klein holletje woont. Zijn wereldje wordt op zijn kop gezet na het ontmoeten van de tovenaar Gandalf. Hij gaat op reis met 13 dwergen om hen te helpen in het vervullen van een missie: het terug veroveren van hun koninkrijk dat meer dan anderhalve eeuw geleden door de draak Smaug werd aangevallen.

Kijk de volgende aflevering voor een recensie van Ralph Bakshi’s The Lord of The Rings (1978). Daarop volgt The Return of The King (1980), Peter Jacksons The Lord of The Rings trilogie (2001-2003) en tenslotte  The Hobbit trilogie (2012-2014).

Dutch Angle Reviews is een Youtube serie van Filmhoek, geproduceerd door Young Guns Media.

Geschreven en geproduceerd door: Sandro Algra
Uitvoerend producent: Glenn Abbink.

FILMHOEK.NL presenteert DUTCH ANGLE REVIEWS
Een YOUNG GUNS MEDIA productie
Geschreven en geproduceerd door: Sandro Algra
Uitvoerend producent: Glenn Abbink