Recensie | The Jungle Book (Sandro Algra)

In deze aflevering van Dutch Angle Film Reviews bespreekt Sandro Walt Disney Pictures‘s The Jungle Book (2016). Het is de zoveelste en zeker niet de laatste verfilming van Rudyard Kiplings roman uit 1894. Het is echter ook bedoeld als een herinterpretatie van de Disney animatiefilm uit 1967. Hiermee volgt Disney de trend om de klassieke animatiefilms van de studio van een live-acton remake te voorzien. Het is een manier om het verhaal aan nieuwe generaties te vertellen terwijl oudere kijkers kunnen genieten van de nostalgische waarde van zo’n project. Is deze aanpak wel de juiste manier om het verhaal te vertellen of had Disney beter een versie kunnen maken die trouwer aan het boek blijft?

Titel: The Jungle Book
Regisseur: John Favreau
Scenario: Justin Marks, Rudyard Kipling (boek)
Cast:
Neel Sethi, Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Ben Kingsley, Lupita Nyong’o, Giancarlo Esposito,Christopher Walken
Speelduur: 106 minuten
Genre: Avontuur, familie
Release: Vanaf 14 april 2016 in de Nederlandse bioscoop

Het verhaal draait om Mowgli, een jongetje dat als peuter in de jungle werd gevonden en door wolven werd opgevoed. Hij verkeert in levensgevaar wanneer de tijger Shere Khan het mensenkind opeist. De wolven hebben geen keus: ze moeten Mowgli laten gaan. de panther Baghera begeleid hem door de jungle richting het dorp van de mensen.

Dutch Angle Reviews is een Youtube serie van Filmhoek, geproduceerd door Young Guns Media.

FILMHOEK.NL presenteert DUTCH ANGLE REVIEWS
Een YOUNG GUNS MEDIA productie
Geschreven en gepresenteerd door: Sandro Algra
Montage: Sandro Algra
Uitvoerend producent: Glenn Abbink