Reese Witherspoon in gesprek voor Legally Blonde 3

Deadline meldt dat Reese Witherspoon wederom de rol van Elle Woods zal gaan spelen in Legally Blonde 3. Tevens zal het merendeel van het creatieve team van de eerste twee films terugkeren voor deel drie.

Kirsten “Kiwi” Smith en Karen McCullah zijn naar verluidt in de laatste gesprekken om het scenario te schrijven. Smith en McCullah pasten de roman van Amanda Brown aan voor Legally Blonde, en zullen meteen Legally Blonde 3 gaan schrijven terwijl de zoektocht begint naar een regisseur.

De plotdetails zijn momenteel onbekend, maar de derde film lijkt in de geest van de eerste film te zijn, maar “more about female empowerment, a message that hits at a fortuitous time in the culture.”

Legally Blonde ging 17 jaar geleden in première en vertelde het verhaal van Elle Woods, een modieuze vrouwenstudentenkoningin die wordt gedumpt door haar vriend. Ze besluit hem te volgen naar de rechtenacademie en terwijl ze daar is, komt ze erachter dat er meer is dan alleen haar uiterlijk. In het vervolg Legally Blonde 2: Red, White & Blonde uit 2003 gaat Woods naar Washington D.C. om zich bij het personeel van een congreslid aan te sluiten om een ​​wetsvoorstel dat dierproeven verbiedt in te dienen. De originele film haalde wereldwijd $141 miljoen op en het vervolg $124 miljoen.