Regisseur Alan Parker (Fame en Evita) overleden

De Britse filmregisseur Alan Parker is op 76-jarige leeftijd overleden. Parker stierf na een lang ziekbed, heeft zijn familie aan de BBC bekendgemaakt. Hij laat zijn vrouw Lisa Moran-Parker, vijf kinderen en zeven kleinkinderen na.

Parker werd vooral door films als Evita, Fame en Midnight Express. Ook regisseerde hij de beroemde muziekfilm The Wall van Pink Floyd. Zijn films wonnen in totaal tien Oscars, tien Golden Globes en negentien Bafta’s.

Andere bekende films van zijn hand zijn Mississippi BurningThe CommitmentsAngela’s Ashes en Birdy.

Parker begon zijn carrière als schrijver en maker van televisiecommercials. Later ging hij ook speelfilms en musicals in verschillende genres regisseren. Zijn eerste lange speelfilm, Bugsy Malone, werd een culthit.

In 2002 werd hij geridderd vanwege zijn tomeloze inzet voor de filmwereld en mocht zich Sir Alan Parker noemen. Na zijn laatste film, The Life of David Gale, legde hij zich op de schilderkunst.

R.I.P. Alan Parker 1944 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram