Regisseur J.D. Dillard ontwikkelt nieuwe Star Wars film

Al een tijdje lijkt het erop dat de toekomst van Star Wars volledig op televisie zal zijn. Maar nu de Skywalker Saga is afgelopen, heeft Lucasfilm een ​​nieuw verhaal nodig om de leegte van de franchise op het grote scherm te vullen. The Hollywood Reporter meldt nu dat de studio regisseur J.D. Dillard heeft gevraagd om een ​​nieuwe Star Wars-film te ontwikkelen. Helaas is het nog niet bekend of hij de film zelf zal regisseren.

Dillard is misschien het best bekend voor het regisseren van de film Sleight, die in 2016 verscheen. Zijn meest recente speelfilm Sweetheart, had Kiersey Clemons in de hoofdrol en werd vorig jaar door Blumhouse uitgebracht. Dillard werkt momenteel aan zijn volgende project, een Koreaans oorlogs-epos getiteld Devotion. Die film bevindt zich momenteel in de pre-productiefase.

Deadline meldt daarnaast het gerucht dat deze nieuwe film zal plaatsvinden op Exegol, de Sith-planeet die vorig jaar in Star Wars: The Rise of Skywalker is geïntroduceerd als de locatie van het laatste gevecht tussen het verzet en de troepen van de Emperor. Het is ook de thuisbasis van de Sith Eternal-cultus, waarvan we ook een glimp kregen in de film. Misschien geeft deze nieuwe film het publiek een kans om meer te leren over de planeet en hoe precies de Emperor tot leven werd gewekt.

THR merkt ook op dat het nog steeds niet duidelijk is of Disney en Lucasfilm de Star Wars-film van Dillard in de bioscoop of op Disney+ zullen uitbrengen. Ze hebben echter Dillard gekoppeld aan de film samen met schrijver Matt Owens. Eerder schreef Owens voor verschillende tv-shows van Marvel, waaronder Agents of S.H.I.E.L.D., Luke Cage en The Defenders.

THR staat erop dat het project los staat van andere Star Wars-films die Lucasfilm in ontwikkeling heeft. Die lei bestaat uit een nieuwe trilogie onder leiding van Rian Johnson en een andere uitvoerend geproduceerd door Kevin Feige, de baas van Marvel Studios. De studio zou ook Taika Waititi hebben gevraagd om een ​​eigen Star Wars-film te regisseren. Ze hebben echter nog steeds geen enkele indicatie gegeven hoe die discussies verlopen.

Wat zou je willen zien in de Star Wars-film van J.D. Dillard en Matt Owens? Vertel het ons in de comments hieronder!