Regisseur Simon McQuoid keert terug voor Mortal Kombat 2

Na het verrassende succes van Mortal Kombat vorig jaar werd al snel bekendgemaakt dat de vooralsnog titelloze sequel in ontwikkeling is. Nu is ook bevestigd dat regisseur Simon McQuoid terugkeert voor Mortal Kombat 2.

Mortal Kombat uit 2021 werd niet bepaald geprezen door critici, maar werd wel een commercieel succes. De keuze van Warner Bros. om de film tegelijk uit te brengen in de bioscoop als op HBO Max was controversieel. Desondanks bracht het 84 miljoen dollar op in de box office, tegenover een budget van 55 miljoen. Op HBO Max werd het de meest bekeken Warner Bros. film, waarmee het titels als Godzilla vs. Kong, Zack Snyder’s Justice League, en Wonder Woman 1984 Versloeg.

Ondanks het succes van de eerste film heeft het een jaar geduurd voordat bevestigd werd dan Simon McQuoid terug zou keren voor Mortal Kombat 2. McQuoid zou op het moment werken aan een origineel sciencefiction project genaamd Omega. Nu lijkt het erop dat hij eerst Mortal Kombat 2 zal afronden. Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat Jeremy Slater de film zal schrijven.

Mortal Kombat uit 2021 werd in veel opzichten positief vergeleken met de eerdere verfilming van het videospel, uit 1995. De film werd vooral geprezen om zijn trouwheid richting de game franchise. Eén belangrijk kritiekpunt was wel dat de nieuwe film erg veel personages en weinig diepgang zou bevatten. De hoofdpersoon van de film is een origineel personage genaamd Cole Young. In tegenstelling was een van de helden uit de game franchise, Johnny Cage, volledig afwezig in de film. Daar komt in de tweede film verandering in volgens Slater.

“Johnny Cage is one of my favorite characters, and I think there’s definitely a promise with the way the first movie ends of seeing Cole being like, ‘Okay, my next stop is to go recruit Johnny.’ So I think if he wasn’t included in the sequel at all, it would feel very strange. It’s still a little bit up in the air how much he will be included, it’s one of the things we’re currently working on. But yeah, I love Johnny and I would love to really do the definitive version, if possible, and really take everything that’s fun about that character and bring that to live action.”

Simon McQuoid werkt aan Mortal Kombat 2

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst en weet dan ook niet waarom Outworld’s keizer Shang Tsung zijn beste vechter Sub-Zero, een Cryomancer uit een andere wereld, achter Cole aan heeft gestuurd. Omdat hij bang is dat zijn familie gevaar loopt, gaat Cole op zoek naar Sonya Blade. Hij wordt hierbij geholpen door Jax, een majoor van de Special Forces die hetzelfde drakenteken op zijn lijf heeft als waar Cole mee geboren is. Zijn zoektocht leidt hem naar Lord Raiden, een Elder God en de beschermer van Earthrealm, wiens tempel een toevluchtsoord is voor ieder die het teken draagt. Hier traint Cole met ervaren strijders Liu Kang, Kung Lao en huurling Kano.  Samen met de sterkste vechters op aarde moet hij het opnemen tegen hun vijanden uit Outworld in een strijd om het universum. Cole zal tot het uiterste gedreven moeten worden om zijn arcana te vinden, de enorme kracht die in zijn ziel verborgen zit. Kan hij daarmee zijn familie redden en Outworld voorgoed tegenhouden?

De cast van de film bestaat uit namen als Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano, Mehcad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim, Hiroyuki Sanada, Max Huang, Sisi Stringer, Matilda Kimber en Laura Brent.

De film is geregisseerd door Simon McQuoid, die hiermee zijn regiedebuut maakt. The Conjuring en Aquaman-filmmaker James Wan is verantwoordelijk voor de productie. Het scenario is geschreven door Greg Russo.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter