Releasedatum voor Artemis Fowl op Disney Plus

Eerder werd bekend dat Kenneth Branagh‘s Artemis Fowl op Disney Plus in première zal gaan. De film die oorspronkelijk gepland stond om op 29 mei in de bioscoop te verschijnen, komt nu op 12 juni op de streamingdienst. Bekijk hieronder de nieuwe tv-spot!

Gebaseerd op het geliefde boek van Eoin Colfer, is Artemis Fowl een fantastisch, betoverend avontuur dat de reis volgt van het 12-jarige genie Artemis Fowl, een afstammeling van een lange rij criminele meesterbreinen. Hij gaat op zoek naar zijn vader die op mysterieuze wijze is verdwenen. Met de hulp van zijn trouwe beschermer Butler gaat Artemis op zoek en ontdekt daarbij een oude, ondergrondse beschaving – de verbazingwekkend geavanceerde wereld van feeën. Afleidend dat de verdwijning van zijn vader op de een of andere manier verbonden is met de geheimzinnige, teruggetrokken sprookjeswereld, verzint Artemis een gevaarlijk plan.

Nieuwkomer Ferdia Shaw speelt het titelpersonage, Colin Farrell is te zien als Artemis’ criminele vader, Lara McDonnell (Love, Rosie) speelt Captain Holly Short, een pittige, pittige elf, die door Artemis wordt ontvoerd voor een losprijs voor sprookjesgoud. In de ondergrondse sprookjeswereld van Haven City speelt Academy Award-winnaar Dame Judi Dench (Skyfall) Commander Root, de leider van de verkenningsafdeling van de LEPrecon, de sprookjespolitie, en Josh Gad (Beauty and the Beast) speelt Mulch Diggums , een kleptomane dwerg die probeert Holly te redden.

Er zijn tevens rollen voor Nonzo Anozie (Cinderella) als Butler, Tamara Smart (The Worst Witch) als Butlers nichtje Juliet en Miranda Raison (Murder on the Orient Express) als Artemis ‘moeder Angeline. Andere leden van de cast zijn onder meer Josh McGuire, Hong Chau, Nikesh Patel, Michael Abubakar, Jake Davies, Rachel Denning, Matt Jessup, Simone Kirby, Sally Messham en Adrian Scarborough.

De regie ligt bij Kenneth Branagh, die samen met Judy Hofflund, Matthew Jenkins en Angus More Gordon ook de productie op zich genomen heeft. Het scenario achter de film kwam van Conor McPherson.

Vanaf 12 juni is Artemis Fowl op Disney Plus te zien!