Releasedatum voor Disney’s live-action Pinocchio

Walt Disney Studios heeft eindelijk de releasedatum bevestigd voor Robert Zemeckis‘ aankomende live-action Pinocchio-film met een sterrencast onder leiding van Oscar-winnaar Tom Hanks. De langverwachte hervertelling van het klassieke kinderverhaal staat momenteel gepland voor release in de herfst van 2022.

In de film spelen Tom Hanks als Geppetto, Benjamin Evan Ainsworth als het titulaire personage, Joseph Gordon-Levitt als Japie Krekel, Cynthia Erivo als de Blauwe Fee, Luke Evans als de gemene Koetsier, Keegan-Michael Key als Honest John en Lorraine Bracco als Sofia the Seagull, een nieuw personage dat speciaal voor de live-actionfilm is gemaakt.

Live-action Pinocchio releasedatum 

Met Tom Hanks als Geppotto in de hoofdrol, zal de live-action Pinocchio zich concentreren op de houten pop die ervan droomt een ‘echte jongen’ te worden, en de relatie tussen een vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen en het leven in een fantasiewereld. De originele animatiefilm, gebaseerd op de roman The Adventures of Pinocchio uit 1883 van Carlo Collodi, debuteerde voor het eerst in de bioscoop in 1940 en won twee Academy Awards.

Gepetto’s geliefde pop Pinocchio begeeft zich, met Japie Krekel als zijn gids, op een spannende reis die zijn moed, loyaliteit en eerlijkheid op de proef stelt en waarin in hij moet leren om een echte jongen te worden. De enige echte Pinocchio leeft voor altijd voort in ieders hart die wel eens een wens heeft gedaan bij een vallende ster.

De film is de hereniging van Robert Zemeckis en Tom Hanks, die al jarenlang samenwerken aan veelgeprezen films zoals Forrest Gump en Cast Away.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter