Releasedatum voor The Hunger Games prequel The Ballad of Songbirds and Snakes

Lionsgate heeft tijdens CinemaCon de releasedatum aangekondigd van The Ballad of Songbirds and Snakes, de aanstaande Hunger Games-prequelfilm. Een korte teaser trailer, die geen beelden van de aankomende film liet zien, toonde de datum en verklaarde: “De wereld zal ontdekken… wie een lied is… en wie een slang is.” Er werd geen cast onthuld, maar wel een releasedatum van 17 november 2023. De film is gebaseerd op de prequel-roman van Suzanne Collins, die in 2020 werd uitgebracht.

De prequel roman volgt de 18-jarige Coriolanus Snow jaren voordat hij de tirannieke president van Panem wordt. Hoewel zijn familie het zwaar te verduren heeft, ziet hij een kans op verandering wanneer hij wordt gekozen als mentor voor de tiende Hunger Games.

The Ballad of Songbirds and Snakes verschijnt 12 jaar nadat het eerste boek in 2008 werd gepubliceerd. In de prequel roman wordt de jonge Coriolanus Snow beschreven als, “a teenager born to privilege but searching for something more… he’s friendly. He’s charming. And, for now anyway, he’s a hero”. Dit is een heel ander personage dan de kwaadaardige dictator die we kennen uit de vorige romans en films.

Ballad of Songbirds and Snakes

De originele The Hunger Games-films maakten van Jennifer Lawrence een internationale superster. Andere rollen waren er voor Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Sam Claflin, Stanley Tucci en wijlen Philip Seymour Hoffman. The Hunger Games filmfranchise bestaande uit vier films (The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay-Part 1, Mockingjay- Part 2) bracht wereldwijd meer dan $2 miljard op.

De verfilming wordt geschreven door de met een Oscar bekroonde schrijver Michael Arndt (Little Miss Sunshine), gebaseerd op de treatment door Collins. Arndt is geen onbekende in de franchise, aangezien hij eerder een van de schrijvers was van de Catching Fire film uit 2013.

De prequel van The Hunger Games wordt geproduceerd door Nina Jacobson, die samen met partner Brad Simpson de originele serie films produceerde via Color Force, met Collins als uitvoerend producent.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter