Remake Stephen King’s IT vooral gericht op huismoeders

De aankomende remake van Stephen King’s IT is met name gericht op huismoeders. Dit heeft regisseur Andy Muschietti onlangs laten weten in een interview.

Veel mensen vonden IT destijds een enge film, maar Muschietti heeft altijd gedacht dat vooral huismoeders er slapeloze nachten van zouden krijgen. Deze vermoedens werden bevestigd toen hij de film aan zijn eigen moeder toonde.

Er is al uit onderzoek gebleken dat veel huismoeders aan Coulrofobie (angst voor clowns) lijden. Wat eigenlijk niet geheel verrassend is. Weet je wel hoeveel zand er kan blijven hangen onder die grote schoenen? Je moet er niet aan denken als iemand met zulke dingen over je pas geboende vloer loopt! Ook gaat al die confetti overal inzitten, wat misschien nog wel erger is…om nog maar te zwijgen over de slagroomtaarten.

Daarnaast is op diverse vrouwensites te lezen dat de scene waarin een kind het riool wordt ingetrokken ook veel moeders is bij gebleven. Als moeder wil je toch niet dat je kind zulk onhygiënisch gedrag vertoont?

Toch schrok de moeder van Muschietti het meest van de beruchte scene met het bloed in het afvoerputje. Ze moest er niet aan denken dat dit in haar pas schoongemaakte badkamer zou gebeuren.

Daarom zal de remake zich specifiek richten op de angsten van huisvrouwen. Zo is het nieuwe kostuum van Clown Pennywise oerlijk en bovendien al zo’n 500 jaar uit de mode. Dit doet je denken aan die keren dat je met je man ging stappen en zichzelf compleet voor schut zette. Daarnaast zijn er onlangs ook foto’s van het huis verschenen waarin IT zich zou schuilhouden.

Remake Stephen King's IT vooral gericht op huismoeders 2

En zeg nou zelf, een man die er zo’n puinhoop van maakt is toch de nachtmerrie van iedere vrouw? Kun je nagaan hoeveel vuilniszakken er in de gang staan. Of wat dacht je van de foto hieronder? Koop je na lang zeuren een fatsoenlijke fiets voor je kind, wordt die zomaar ergens neergegooid…

Remake Stephen King's IT vooral gericht op huismoeders 2

Hoofdrollen in de film zijn er voor Bill SkarsgårdJaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs en Jeremy Ray Taylor. Of de film ook te zien is op de huishoudbeurs van 2017 is nog niet bekend.

Martijn Pijnenburg