Rick Moranis keert mogelijk terug in Disney’s Honey, I Shrunk the Kids reboot Shrunk

Rick Moranis is naar verluidt in gesprek met Disney om zich te voegen bij de cast van de Honey, I Shrunk the Kids reboot genaamd Shrunk. Moranis staat sinds het einde van de jaren negentig grotendeels niet meer in de schijnwerpers. Hij heeft stemrollen op zich genomen, maar hij speelt al meer dan 20 jaar geen hoofdrol in een live-action film. Moranis speelde de hoofdrol in Ghostbusters en werd gevraagd om deel te nemen aan de reboot, alsook de aanstaande Ghostbusters: Afterlife, maar hij weigerde elke keer en verklaarde dat hij niet geïnteresseerd is.

Het lijkt erop dat Moranis misschien een groter zwak heeft voor Honey, I Shrunk the Kids franchise. Volgens bronnen is de acteur in gesprek om de rol van Wayne Szalinski, een wetenschapper die per ongeluk zijn kinderen en twee naburige kinderen verkleint, opnieuw te spelen. Naar verluidt speelt hij de hoofdrol naast Josh Gad, die de volwassen zoon Nick Szalinski speelt. De reboot is getiteld Shrunk en wordt een “legecyequel” genoemd, wat betekent “het zal in dezelfde wereld bestaan ​​en de algehele verhaallijn voortzetten.”

Oorspronkelijke regisseur Joe Johnston is in onderhandeling om Shrunk te regisseren, die al in december 2019 werd onthuld. Het moet echter nog worden bevestigd of hij zal terugkeren of niet.

In het origineel speelde Moranis de briljante, maar gebrekkige uitvinder en wetenschapper Wayne Szalinski. Hij is bezig met een nieuw straalkanon dat elk object kan verkleinen tot minuscule proporties, maar nadat het talloze keren mislukt is hij klaar om het project op te geven. Wanneer een ongeluk zijn beide kinderen Amy en Nick, en de zoons van zijn buurman Russ en Ron ineenkrimpt moet hij een manier vinden om het op te lossen.

Honey, I Shrunk the Kids ontving zeer positieve recensies en hield het record voor de best scorende live-action Disney-film gedurende vijf jaar met meer dan $222 miljoen aan de wereldwijde box office. De film leidde tot het vervolg Honey, I Blew Up the Kid en het direct-to-video-vervolg Honey, We Shrunk Ourselves.

Hoewel Disney een aantal live-action remakes ontwikkeld voor Disney+, meldt Slash Film dat Shrunk zal worden ontwikkeld voor een bioscooprelease.