Rick Moranis keert terug in Honey, I Shrunk the Kids reboot

Nadat Joe Johnston aangaf terug te keren als regisseur van de Disney+ reboot van de veelgeprezen sci-fi komedie Honey, I Shrunk the Kids, heeft de grootste ster van de originele franchise, Rick Moranis, getekend om terug te keren. Dit meldt The Hollywood Reporter. De teruggetrokken Moranis is de afgelopen twee decennia met pensioen gegaan, met uitzondering van incidenteel stemwerk. Hij speelde onlangs Darth Helmet uit Spaceballs tijdens The Goldbergs, en zal verschijnen in Martin Scorsese’s aanstaande An Afternoon with SCTV documentaire. Naar verluidt zal hij Louis Tully niet opnieuw spelen in Ghostbusters: Afterlife.

De Honey, I Shrunk the Kids reboot, die zich drie decennia na het origineel afspeelt, zal zich richten op Nick Szalinski, Wayne’s zoon die in de tweede film werd vergroot, terwijl hij de problemen van het verleden van zijn vader herhaalt en per ongeluk zijn kinderen krimpt en een manier moet vinden om het probleem op te lossen. Josh Gad (Frozen II) zal de rol op zich nemen.

Honey, I Shrunk the Kids ontving zeer positieve recensies en hield het record voor de best scorende live-action Disney-film gedurende vijf jaar met meer dan $222 miljoen aan de wereldwijde box office. De film leidde tot het vervolg Honey, I Blew Up the Kid en het direct-to-video-vervolg Honey, We Shrunk Ourselves.

Hoewel Disney een aantal live-action remakes ontwikkeld voor Disney+, meldt Slash Film dat Shrunk zal worden ontwikkeld voor een bioscooprelease.