Ricky Gervais roast Hollywood tijdens Golden Globe Awards 2020

Ricky Gervais had de eer om gisteravond de 77e jaarlijkse Golden Globe Awards te presenteren en heeft tijdens zijn speech van de gelegenheid gebruik gemaakt een paar harde grappen te maken over de aanwezige acteurs en de hypocriete Hollywoodcultuur. De Britse komiek moest zelfs een aantal keer gecensureerd worden vanwege zijn grove taal. Nu is het geen geheim dat Gervais vaak controversiële opmerkingen maakt – het is in wezen waar zijn carrière op is gebaseerd – en omdat gisteravond zijn laatste kans was om het publiek als gastheer aan te spreken, besloot hij all-in te gaan.

Hij begon onder meer over Leonardo DiCaprio’s voorkeur voor jonge vrouwen. Gervais bleef de controverse opzoeken, terwijl hij The Two Popes, een recent uitgebrachte film over Paus Benedict en Paus Francis, opnam in een lijst van ‘pedofiele films’. Daarna besprak hij de flop Cats en maakte hij een grap over Dame Judi Dench:

“But Dame Judy Dench defended the film, saying it was the role she was born to play. Because she — I can’t do this next joke. Because she loves nothing better than plunking herself down on the carpet, lifting her leg, and licking her own […].” Well, we can use our imaginations on that one, can’t we?”

Later werden het geluid nogmaals weggedraaid toen Gervais een paar ’fucks’ liet vallen. De cabaretier richtte vervolgens zijn aandacht op grote bedrijven zoals Apple, Amazon en Disney en suggereerde dat ze hypocriet waren en beweerden ‘wakker’ te zijn. Vervolgens smeekte hij de winnaars om geen politieke toespraken te houden omdat ze volgens hem ‘niets weten over de echte wereld’. Het was niet verwonderlijk dat de toespraak van Gervais veel geschokte reacties ontving, waarvan er één afkomstig was van de genomineerde Tom Hanks, die er verre van onder de indruk was.

Tom Hanks

Bekijk hier de lijst met winnaars.