Acteur Rik Mayall overleden

De BBC meldt dat de Britse acteur en komiek Rik Mayall is overleden op 56 jarige leeftijd. Mayall was ook in Nederland bekend door zijn rol in The Young Ones en later in de tv-serie Bottom. Met zanger Cliff Richard scoorde de cast van The Young Ones een hit met een heruitgave Living Doll. Verder speelde Mayall onder meer in de komische serie Blackadder. Ook acteerde hij in films als Drop Dead Fred en Guest House Paradiso.

Zijn management heeft nog niet laten weten waaraan Rik Mayall is overleden. Mayall raakte in 1998 zwaargewond aan zijn hoofd na een ongeval met een vierwielige quad-bike. Na het ongeval lag hij een tijdje in coma.

Mayalls belangrijkste tegenspeler in The Young Ones was Adrian Edmondson, die de rol van gestoorde heavy-metal-fan Vyvyan speelde. De twee kenden elkaar sinds begin jaren tachtig uit de Londense comedy-scene. Ze speelden samen in slapstick-sitcom Bottom. In The New Statesman speelde Mayall de politicus Alan B’stard, die in allerlei problemen raakte. Daarmee werden vooral de Conservatieven in Groot-Brittannië op de hak genomen.

R.I.P. Rik Mayall 1958 – 2014