Rita Moreno keert terug naar West Side Story in Spielberg’s remake

Rita Moreno (One Day at a Time, Singin’ in the Rain, Carnal Knowledge), die de Best Supporting Actress Oscar won voor haar vertolking als Anita Palacio in 1961’s West Side Story, zal terugkeren naar de musical in een originele rol in Steven Spielberg’s aankomende remake. Dit meldt Deadline.

Spielberg wilde dat Moreno onderdeel zou zijn van het project, dus creëerden hij een originele rol voor haar op basis van het personage van Doc uit het origineel. Doc was de eigenaar van de winkel op de hoek waar Tony werkte, en het personage is opnieuw uitgevonden als Valentina. Moreno vertelde:

“Never in my wildest dreams did I see myself revisiting this seminal work. And to be asked by Steven Spielberg to participate is simply thrilling! Then to work together with the brilliant playwright, Tony Kushner – what a glorious stew! I am tingling!”   

Rita Moreno in West Side Story

Rita Moreno zal te zien zijn naast Ansel Elgort, wie gecast is als Tony, de mede-oprichter van de Jets. De rol is werd door Richard Beymar gespeeld in de klassieke film van 1961.

Pulitzer prijswinnaar en Oscar-genomineerde Tony Kushner schreef het scenario van de remake, die oorspronkelijk werd geschreven door Arthur Laurents en Stephen Sondheim met muziek van Leonard Bernstein. Spielberg, Kevin McCollum en Kristie Macosko Krieger zullen de film voor Fox produceren. De opnames voor West Side Story staan gepland voor zomer 2019.

Larry Kert speelde Tony in de originele Broadway-musical uit 1957, die zes Tony’s won. West Side Story werd geïnspireerd door William Shakespeare’s Romeo en Julia en gaat over de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee tienerbendes. Richard Beymer speelde Tony, de grondlegger van de Jets, in de film uit 1961. Die adaptatie was genomineerd voor 11 Academy Awards en won er 10, waaronder beste film en beste regisseur voor Robert Wise en Jerome Robbins.