Robbie Sheehan en Ronan Raftery in Peter Jackson’s Mortal Engines

Volgens Variety zijn Robbie Sheehan (Fortitude, Geostorm) en Ronan Raftery (Fantastic Beasts and Where to Find Them) de eerste castleden van Peter Jackson’s Mortal Engines. De opnames van de film beginnen deze lente in Nieuw Zeeland, waarna deze op 14 december 2018 in première zal gaan.

Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens (The Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën) zijn al enige jaren bezig met het project en hebben het scenario samen geschreven. Nieuwkomer Christian Rivers zal de film regisseren. Jackson, Walsh en Boyens maakten eerder King Kong samen met Universal in 2005, en vervolgens King Kong: 360 3-D voor Universal Studios Hollywood in 2010.

De vierdelige boekenreeks speelt zich een aantal millennia in de toekomst af en laat zien hoe de steden van onze planeet niet langer op een plek gevestigd zijn, maar de aarde rondreizen door middel van enorme wielen. Deze steden strijden ondertussen met elkaar voor de schaarse bronnen waarover onze planeet nog over beschikt.

Mortal Engines betreft pas de derde film die Jackson en Walsh zullen produceren voor een andere regisseur. Eerder deden ze dit voor District 9 en The Adventures of Tintin. De opnames moeten in het voorjaar van 2017 van start gaan in Nieuw-Zeeland.