Robert Downey Jr. nog steeds geïnteresseerd in Sherlock Holmes 3

In een gesprek met EW over het leven na Avengers: Infinity War sprak acteur Robert Downey Jr. over een aantal projecten die hij nog in ontwikkeling heeft en een aantal waarin hij nog geïnteresseerd is. Een van die films is Sherlock Holmes 3. Downey Jr. vertelde:

“I’m having a good time (with The Voyage of Doctor Dolittle), though I decided to give myself, like, 40 additional challenges, like a Welsh accent — which even Welsh people say is hard to do. Then there’s all this stuff down the pike. We’re looking at another Sherlock Holmes, we’re developing Perry Mason for HBO. I still want to do Pinocchio.”

Het laatste nieuws was dat de film in ontwikkeling was bij Warner Bros. De betrokken schrijver waren onder meer Geneva Dworet-Robertson (Tomb Raider), Kieran Fitzgerald (Snowden), Justin Malen (Baywatch), Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) en Gary Whitta (Star Wars: Rogue One). Zij zouden een verhaal en scenario moeten vormgeven.

Als de film van de grond komt, zal Robert Downey Jr. wederom de rol van Holmes spelen tegenover Jude Law‘s John Watson. Guy Ritchie regisseerde zowel het origineel uit 2009 als het vervolg uit 2011, Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Maar ondertussen is elk van hen weer verder gegaan, net als regisseur Ritchie (die Aladdin maakt voor Disney) en Downey Jr. die druk is met de Marvel-franchise. Of de film er snel komt is dus maar de vraag, maar het is bemoedigend om te lezen dat er iets aan de hand is.