Robert Pattinson heeft corona; opnames The Batman stilgelegd

Eerder vandaag werd gemeld dat de opnames van Matt ReevesThe Batman in het VK tijdelijk zijn stilgelegd nadat een lid van de productie naar verluidt positief was getest op corona. Nu meldt Vanity Fair dat de persoon in kwestie hoofdrolspeler Robert Pattinson is, na bevestiging met hooggeplaatste bronnen. Warner Bros. Pictures en de vertegenwoordiging van Pattinson moeten nog officieel bevestigen dat de acteur ziek is, maar het zou verklaren waarom de productie gedwongen werd volledig te stoppen.

De opnames van de langverwachte film waren net drie dagen geleden hervat na een onderbreking van meer dan vijf maanden. Warner Bros. zei in een statement:

“A member of The Batman production has tested positive for Covid-19, and is isolating in accordance with established protocols. Filming is temporarily paused.” 

Robert Pattinson corona

In The Batman zullen we Robert Pattinson voor het eerst in de huid van Batman/Bruce Wayne zien kruipen. Daarnaast zijn er rollen voor Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) als Selina Kyle; Jeffrey Wright (The Hunger Games) als James Gordon van de GCPD; Paul Dano (Love & Mercy, 12 Years a Slave) als Edward Nashton;  John Turturro (de Transformers-films) als Carmine Falcone; Peter Sarsgaard (The Magnificent Seven, Black Mass) als Gotham D.A. Gil Colson; Jayme Lawson (Farewell Amor) als kandidaat-burgemeester Bella Reál; Andy Serkis (Planet of the Apes, Black Panther) als Alfred; en Colin Farrell (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Dumbo) als Oswald Cobblepot.

The Batman is al sinds 2015 in ontwikkeling bij Warner Bros., toen Ben Affleck zich aanmeldde bij de DCEU. Matt Reeves (War for the Planet of the Apes) voegde zich ongeveer een maand na het vertrek van Affleck aan bij het project, onder voorbehoud dat hij het script helemaal opnieuw zou kunnen herschrijven. Het verhaal van Reeves wordt beschreven als een personagedreven project dat zich richt op de ervaringen van Batman als de grootste detective ter wereld. De filmmaker heeft ook gezegd een “Rogue’s Gallery” van schurken in de film te verwachten.

The Batman stond in eerste instantie gepland voor 25 juni 2021, maar het lijkt er nu op dat de film pas op rond 1 oktober zal uitkomen.

Naast The Batman is er nog een andere DC-film welke volgend jaar zal verschijnen. Het gaat hier om Zack Snyder’s Justice League, wat een andere versie is van het in 2017 uitgebrachte Justice League. Er verscheen eerder vandaag nog een teaser rondom deze film.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter