Robert Redford stopt met acteren na The Old Man & the Gun

Legendarisch acteur en regisseur Robert Redford heeft tegenover Entertainment Weekly bevestigd dat hij zal stoppen met acteren. Zijn laatste film zal het in oktober dit jaar te verschijnen Old Man and the Gun zijn. Redford wil afscheid nemen van de filmindustrie na een glansrijke carrière van bijna zestig jaar. Hij zei:

“Never say never, but I pretty well concluded that this would be it for me in terms of acting, and [I’ll] move towards retirement after this ’cause I’ve been doing it since I was 21. I thought, ‘Well, that’s enough.’ And why not go out with something that’s very upbeat and positive?”

Toen hem gevraagd werd of pensioen ook inhield dat hij niet meer zal gaan regisseren, zei de acteur:

“We’ll see about that.”

Redford werd in zijn langlopende carrière vier keer voor een Oscar genomineerd voor zijn acteer- en regiewerk. In 1980 won hij voor zijn eerste speelfilm Ordinary People de Oscar voor de beste regie. In 2001 werd hij geëerd met een speciale ‘Lifetime Achievement Award’.

The Old Man & the Gun is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Forrest Tucker (Redford), van zijn vermetele ontsnapping uit San Quentin op de leeftijd van 70 tot een ongekende reeks van overvallen die de autoriteiten beschaamden en het publiek betoverden. In de achtervolging zijnn detective John Hunt (Casey Affleck), die gefascineerd raakt door de inzet van Forrest voor zijn vak en een vrouw (Sissy Spacek), die van hem houdt ondanks zijn gekozen beroep.

The Old Man & the Gun is geschreven en geregisseerd door David Lowery en gebaseerd op een kort verhaal van The Lost City of Z auteur David Grann, dat oorspronkelijk werd gepubliceerd in The New Yorker in 2003.

The Old Man & the Gun is in Nederland vanaf 8 november in de bioscoop zien.