Rodgers en Hammerstein’s Cinderella vanaf 12 februari op Disney Plus

Disney heeft aangekondigd dat Rodgers & Hammerstein’s Cinderella vanaf 12 februari 2021 te zien is op Disney Plus. Rodgers & Hammerstein’s Cinderella is een populaire musical, geproduceerd door Disney. De film werd voor 7 Emmy Awards genomineerd en ging in 1997 voor 60 miljoen mensen in première op ABC. Zangeres en actrice Brandy kruipt in de huid van Cinderella. Whitney Houston is te bewonderen als Fairy Godmother. Whoopi Goldberg speelt Queen Constantina en Victor Garber is King Maximillian. Andere rollen zijn er voor Bernadette Peters, Veanne Cox, Natalie Desselle en Paolo Montalban.

Cinderella op Disney Plus

De mooie Cinderella moet van haar slechte stiefmoeder allemaal vervelende klusjes in huis opknappen terwijl haar twee stiefzussen zichzelf klaarmaken voor het grote bal. Diezelfde dag krijgt Cinderella bezoek van de prins die het bal organiseert en die haar vraagt of ze ook wil komen. Haar stiefmoeder is echter vastbesloten om daar een stokje voor te steken.

Rodgers & Hammerstein’s Cinderella (ook wel bekend als Assepoester) is een muzikale fantasiefilm uit 1997, geproduceerd door Walt Disney Television, geregisseerd door Robert Iscove en geschreven door Robert L. Freedman. Gebaseerd op het Franse sprookje van Charles Perrault, is de film de tweede remake en derde versie van de musical van Rodgers en Hammerstein, die oorspronkelijk op televisie werd uitgezonden in 1957.

Songwriters Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II schreven Cinderella oorspronkelijk als een musical exclusief voor televisie met Julie Andrews in de hoofdrol, die in 1957 werd uitgezonden. De show werd opnieuw gemaakt in 1965 met in de hoofdrol Lesley Ann Warren, die jaarlijks op CBS werd uitgezonden van 1965 tot 1972.

Geadapteerd van het libretto van Oscar Hammerstein II, moderniseerde Freedman het script om een ​​meer hedendaags publiek aan te spreken door de thema’s bij te werken, met name door zijn hoofdpersonage te herschrijven tot een sterkere heldin.

Rodgers & Hammerstein’s Cinderella vanaf 12 februari 2021 te zien is op Disney Plus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter