Rosamund Pike is Marie Curie in de trailer voor Radioactive

StudioCanal heeft de officiële trailer vrijgegeven regisseur Marjane Satrapi’s biografische dramafilm Radioactive, welke gaat over wetenschapper Marie Curie, tweevoudig Nobelprijswinnares, in de negentiende en twintigste eeuw. Samen met haar echtgenoot Pierre doet ze vele revolutionaire ontdekkingen, die een belangrijke invloed zullen hebben in de daaropvolgende eeuwen. Daarnaast wordt ook hun persoonlijke leven belicht. Bekijk de trailer hieronder. In de hoofdrol zien we Rosamund Pike. De film beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival 2019 en zal op 20 maart in de Britse bioscoop verschijnen.

Radioactive

Van de jaren 1870 tot de moderne tijd is Radioactive een reis door de blijvende erfenissen van Marie Curie – haar gepassioneerde relaties, wetenschappelijke doorbraken en de gevolgen die daarop volgden voor haar en voor de wereld. Na een ontmoeting met collega-wetenschapper Pierre Curie trouwen ze en veranderen ze het gezicht van de wetenschap voor altijd door hun ontdekking van radioactiviteit. Het genie van de wereldveranderende ontdekkingen van de Curies en de daaruit voortvloeiende Nobelprijs stuwt het toegewijde paar in de internationale schijnwerpers.

De film heeft hoofdrollen voor Oscar-genomineerde Rosamund Pike (Gone Girl) als Marie Curie, Sam Riley (Maleficent, Control) als Pierre Curie en Anya Taylor-Joy (Emma, ​​New Mutants) als Irene Curie. Er zijn tevens rollen voor Cara Bossom, Aneurin Barnard, Simon Russell Beale, Tim Woodward, Jonathan Aris, Mirjam Novak en Michael Gould.

De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Lauren Redniss. Radioactive is geregisseerd door Marjane Satrapi op basis van een scenario geschreven door Jack Thorne. Het wordt geproduceerd door Tim Bevan, Eric Fellner en Paul Webster. De film is een coproductie van Working Title Films en StudioCanal in samenwerking met Shoebox Films.

Marie Curie is een Pools-Franse natuurkundige en scheikundige die als eerste de theorie van radioactiviteit ontwikkelde, een term die ze bedacht. Ze is ook het best bekend voor het ontdekken van twee elementen: het polonium en radium. Vanwege haar ongelooflijke werk ontving Curie in 1903 en 1911 twee Nobelprijzen, waardoor ze de eerste vrouw was die de prijs won. Op 66-jarige leeftijd stierf ze in 1934 als gevolg van aplastische bloedarmoede die werd veroorzaakt door haar te veel blootstelling aan de straling tijdens haar uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.