Rudi Giuliani in de problemen door interview in Borat Subsequent Moviefilm

UPDATE: Borat heeft nu zelf gereageerd op de controverse rondom Rudy Giuliani in de film Borat Subsequent Moviefilm.

Acteur en komiek Sacha Baron Cohen, die de fictieve verslaggever speelt in beide Borat-films, kroop opnieuw in de huid van het personage in een nieuwe video die op Borat’s officiële Twitter-account werd gepost. Daarin reageert hij op het veelbesproken controversiële moment in de film Borat Subsequent Moviefilm, waarin de voormalige burgemeester van New York City en advocaat van president Donald Trump wordt aangetroffen in een compromitterende positie in een hotelkamer met Borat’s jonge dochter Tutar (gespeeld door de 24-jarige actrice Maria Bakalova).

Nadat het nieuws over de scène sprak de politicus over de situatie op Twitter. Hij noemde het een ‘complete verzinsel’ en beweerde dat hij zijn shirt instopte nadat hij de opnameapparatuur had afgedaan.

Borat zei op Twitter:

“I here to defend America’s mayor, Rudolph Giuliani. What was an innocent sexy time encounter between a consenting man and my 15-year-old daughter have been turned into something disgusting by fake news media. I warn you anyone else try this and Rudolph will not hesitate to reach into his legal briefs and whip out his subpoenas. Chenquieh.”

Rudi Giuliani in Borat Subsequent Moviefilm

Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York City en de huidige persoonlijke advocaat van president Donald Trump, is verwikkeld in een persoonlijk schandaal nadat hij betrapt is op een compromitterende positie in de nieuwe film Borat Subsequent Moviefilm, die op 23 oktober op Amazon Prime Video wordt uitgebracht. Actrice Maria Bakalova speelt in haar speelfilmdebuut Borats dochter Tutar – een aspirant-journalist die, in een cruciale scène aan het einde van de film, Giuliani interviewt over de COVID-19-reactie van de Trump-regering. Borat acteur Sacha Baron Cohen treedt in vermomming op als de geluidsoperator van Tutar. Het interview van Tutar en Giuliani is in juli opgenomen en vindt plaats in een hotelkamer in New York City. Tijdens het interview wordt er fysiek contact gemaakt en is Giuliani flirterig met Tutar.

Na het interview betreden Tutar en Giuliani een aangrenzende slaapkamer met een verborgen camera erin. Kort daarna zien we Giuliani achterover op het bed leunen, terwijl hij zijn broek losmaakt, in zijn broek reiken en het lijkt alsof hij zichzelf aanraakt. Het is dan dat Cohen’s Borat de scene opbreekt.

De voormalige burgemeester van New York belde de NYPD na het nep-interview, maar herkende de Cohen naar verluidt niet meteen. Zoals destijds door de New York Post werd gemeld, maakte Giuliani geen melding van de seksuele aard van de scène, maar vertelde hij alleen dat Cohen het interview had onderbroken. Giuliani vertelde:

“This guy comes running in, wearing a crazy, what I would say was a pink transgender outfit … I only later realized it must have been Sacha Baron Cohen. I thought about all the people he previously fooled and I felt good about myself because he didn’t get me. I am a fan of some of his movies, ‘Borat’ in particular, because I’ve been to Kazakhstan. [Adopting a Borat accent, Guiliani repeats a famous line from the movie:] ‘She is my sister. She is number four prostitute in all of Kazakhstan.’ That was pretty funny.”

Ten tijde van de publicatie van dit artikel heeft Giuliani tot dusverre niet ingegaan op zijn rol in Borat 2.

Borat Subsequent Moviefilm

Het vervolg volgt de Kazachse journalist volgen terwijl hij undercover gaat om mensen te interviewen nadat hij na de release van de originele film erkenning heeft gekregen.

Baron Cohen hield de productie van de film ver onder de radar, in de hoop de film op tijd klaar te hebben om vóór de verkiezingsdag uit te brengen. Zo kon de film het Amerikaanse publiek helpen om naar behoren te stemmen bij de aanstaande presidentsverkiezingen. Nu de originele studio Fox Searchlight Pictures is opgeslokt door Disney en bioscoopreleases nu niet heel levensvatbaar zijn door de pandemie, kozen Cohen en Amazon Studios ervoor om de film uit te brengen op Amazon Prime.

Een van de bronnen deed lijken of de film heel erg meta wordt, waarbij hij deze beschreef als, “Cohen playing Borat playing Cohen.” Het idee dat Borat undercover gaat, komt overeen met de beelden van Cohen die dit jaar zijn opgedoken. Hoewel hij werd gezien terwijl hij zijn Borat-kostuum droeg, was hij ook betrokken bij streken die niets met dat personage te maken leken te hebben, zoals toen hij neerstortte op een bijeenkomst van alt-rechtse milities en de groep leidde in een racistische singalong.

De films is geregisseerd door Jason Woliner en geschreven door Sacha Baron Cohen & Anthony Hines & Dan Swimer & Peter Baynham & Erica Rivinoja & Dan Mazer & Jena Friedman & Lee Kern.

Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan is vanaf 23 oktober wereldwijd te streamen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter