Rush Hour krijgt een vrouwelijke reboot

Er wordt werk gemaakt van een Rush Hour reboot en deze zal naar verwachting een vrouwelijke cast hebben.

That Hashtag Show meldt dat STX Studios is begonnen met een Rush Hour film. Hoewel er nog weinig details zijn, zou Bingbing Li een van de hoofdrollen moeten gaan spelen.

In 1998 kwam New Line Cinema met de eerste film in de franchise, met in de hoofdrollen Chris Tucker en Jackie Chan. Het duo keerde terug in 2001 voor Rush Hour 2 en in 2007 voor Rush Hour 3. De films zijn geregisseerd Brett Ratner en zijn een combinatie van een traditionele Amerikaanse ‘buddycopfilm’ en een Oosterse martialartsfilm.

In de film spelen Tucker en Chan een slecht bij elkaar passend politieagentenduo die de ontvoerde dochter van de Chinese consulent moeten redden. Geproduceerd voor een geschatte $ 33-35 miljoen, verdiende de actiekomedie meer dan $ 244 miljoen aan de box office. Hoewel het vervolg een veel hoger budget had ($ 90 miljoen), bracht het meer dan $347 miljoen op. Rush Hour 3 wist zijn budget van $140 miljoen te verdubbelen.

In 2016 verscheen er een Rush Hour tv-serie op CBS. Deze bleek geen succes en werd na 1 seizoen geannuleerd. Hoewel de reboot er moet komen, wil dit niet zeggen dat Tucker en Chan niet meer in een vierde film zullen verschijnen.