Rutger Hauer als maffiabaas in Frans-Nederlandse coproductie Gangsterdam

De Nederlandse acteur Rutger Hauer (Blade Runner, Batman Begins, Sin City, Turks Fruit) heeft een grote rol bemachtigd in de Frans-Nederlandse coproductie Gangsterdam. De hilarische Franse komedie, over drugs en misdaad, speelt zich grotendeels af in Amsterdam. Hauer vertolkt de rol van maffiabaas.

Naast Rutger Hauer vertolken de Nederlandse acteurs Alex Hendrickx (App, Fissa, De Poel), Bas Keijzer (Alles is Liefde, De Storm, In Oranje) en Edo Brunner (Ja Zuster Nee Zuster, Dennis P., Spijt!) belangrijke bijrollen in de film.

De regie is in handen van Romain Lévy (Radiostars) en de hoofdrollen worden vertolkt door de populaire Franse acteur Kev Adams (Les Profs, Les Nouvelles Aventures d’Aladin),Manon Azem en Côme Levin.

Ruben is een 23-jarige rechtenstudent met een bijzonder laag gevoel voor eigenwaarde. Hij is gezakt voor het mondelinge examen van dat jaar en moet deze dus gedwongen herkansen. Echter, elk nadeel heeft zijn voordeel: hij ontmoet de afwezige maar o zo knappe Nora, voor wie hij als een blok valt.

Maar het examen begint te naderen en dus dringt ook de tijd om haar voor zich te winnen en uit die eeuwige friend-zone te klimmen. De liefde doet rare dingen met mensen en zo bewijst ook Ruben wanneer hij gedwongen wordt om illegale paden te bewandelen om Nora niet uit het oog te verliezen. Hij belandt in een drugshandelcircuit. Als klap op de vuurpijl stranden hij, Nora en Rubens beste vriend Durex in Amsterdam wanneer de bestelling die moest worden afgeleverd opeens spoorloos verdwenen is…

Volg Gangsterdam via Facebook, Twitter, Instagram