Ryan Murphy maakt A Chorus Line voor Netflix

Ryan Murphy werkt aan een miniserie voor Netflix gebaseerd op Broadwayproductie A Chorus Line. De musical won in 1976 negen Tony Awards en in 1985 werd de musical verfilmd door Richard Attenborough. De serie adaptatie zal bestaan uit 10 afleveringen. Ook heeft Murphy een serie in de maak over mode-ontwerper Halston, met Ewan McGregor in de hoofdrol. Murphy, die eerder verantwoordelijk was voor series als Glee, American Horror Story en American Crime Story, tekende in 2018 bij Netflix. De streamingservice haalde hem binnen voor 300 miljoen dollar. Daar gaat hij vijf jaar voor aan de slag.

In een interview met Time maakt Murphy meer bekend over zijn plannen. Hij kondigde aan Patti LuPone te hebben gestrikt voor serie Hollywood, een project dat hij beschrijft als ’een liefdesbrief aan de gouden tijd in Tinseltown’.

Het eerste project van de Murphy op Netflix is The Politician, met Gwyneth Paltrow en Ben Platt in de hoofdrollen. Die serie is vanaf eind september te zien op de streamingservice.