Sam Mendes krijgt buikpijn als hij denkt aan het regisseren van James Bond films

Regisseur Sam Mendes’  nieuwste film 1917 zal later dit jaar in de bioscoop verschijnen (begin 2020 in Nederland) en is nu al een favoriet voor de Oscars. De Engelsman vertelde in een interview over deze film aan The Sunday Times over zijn herinneringen aan de producties van de James Bond films Skyfall en Spectre. Hoewel hij blij is met zijn creaties, wil hij de opnames achter zich laten. Hij zei:

“When I think of them my stomach churns. It’s just so hard. You feel like the England football manager. You think, if I win, I’ll survive. If I lose, I’ll be pilloried. There is no victory. Just survival.”

Mendes zei dat er gewoon te veel fans over de hele wereld zijn om te plezieren als het gaat om de James Bond-franchise, en voegde eraan toe:

“Everyone has their own version of it in their head.”

Mendes eerste Bond-film Skyfall wordt vaak genoemd als een van de beste Bond-film ooit gemaakt. De film werd genomineerd voor vijf Academy Awards en won de prijzen voor Best Sound Editing en Best Best Original Song (‘Skyfall’ van Adele en Paul Epworth), en het werd de meest winstgevende Bond-film ooit met $ 1,1 miljard aan de wereldwijde box office. De populariteit van Skyfall legde de lat hoog voor Mendes vervolg Spectre, dat wereldwijd meer gematigde beoordelingen kreeg en $880 miljoen verdiende. De Bond-franchise keert volgend jaar terug met No Time to Die van regisseur Cary Joji Fukunaga. De film wordt het vijfde en laatste optreden van Daniel Craig als het 007-personage.

In de 25e James Bond-film No Time To Die  heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Terugkerende castleden zijn Daniel Craig als James Bond, Lea Seydoux als Madeleine Swann, Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q, Naomie Harris als Moneypenny, Rory Kinnear als Tanner, Jeffrey Wright als Felix Leiter en Christoph Waltz als Blofeld. Nieuwe castleden zijn Rami MalekDavid DencikAna De ArmasBilly MagnussenDali Benssalah en Lashana Lynch.

No Time To Die wordt geregisseerd door Cary Joji Fukunaga. Het scenario voor de 25ste film in de franchise is geschreven door Bond-veteranen Neal Purvis en Robert Wade & Scott Z. Burns, Cary Joji Fukunaga en Phoebe Waller-Bridge.

No Time To Die draait vanaf 2 april 2020 in de Nederlandse bioscoop.